12 Mayıs 2024 Pazar

Papa Françesko, Mahkumların Affedilmesini İstedi

Doğuş Bayramı yaklaşırken Papa Françesko, mahkumlara merhamet gösterilmesini istedi. Papa, tüm devlet başkanlarına hitaben yazdığı bir mektupta, özgürlüklerinden mahrum bırakılan mahkumlara merhamet gösterilmesini diledi. 

Vatikan sözcüsü Matteo Bruni tarafından yayınlanan bildiride, ‘‘Gerginlikler, adaletsizlikler ve çatışmalarla dolu olan bu dönem, Rab’den gelen lütfa açılabilir’’ ifadesi yer aldı. 

”Tanrı Her Zaman Bağışlar”

Papa II. Aziz John Paul, 2000 yılındaki Muhteşem Jübile’de mahkumlar için dünya liderlerinden af istemişti. Papa II. John Paul, Roma’daki Regina Coeli hapishanesini ziyaret ettiğinde, mahkumların yeni bir hayata başlayabilmesi için yetkililerden ceza indirimi talep etti.

Selefi Papa’nın öğretilerini izleyen Papa Françesko, özellikle Kutsal Perşembe günü ayaklarının yıkanması töreni sırasında mahkumlarına olan yakınlığını gösterdi.

2016 Kutsal Merhamet Yılı’nda Papa Françesko, Aziz Petrus Bazilikası’nda gerçekleşen Angelus kutsamasında hükümetleri mahkumlara merhamet göstermeye çağırdı. Papa, cezaevlerinde yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve tutukluların haklarına saygı gösterilmesi çağrısında bulundu. Ayrıca sadece ceza vermeyi amaçlamayan, ancak umudu ve mahkumun topluma uyumunu teşvik eden bir adalet sistemine ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Papa Françesko, ‘‘Kutsal Merhamet Yılı’nda mahkumlara merhamet gösterilmesinin tüm siyasi liderler tarafından değerlendirilmesini istiyorum’’ dedi. (Vatican News)

Hampartsum Yortusu Kutsal Sunu Ayini ile Kutlandı

Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi'nin kuruluşunun 192. yıl dönümü Rab İsa Mesih'in Dirilişinden 40 Gün Sonra Göğe Yükselişi...

Afganistan’da Ölüm Tehlikesine Rağmen Hizmet Ediyorlar

Günümüzde Afganistan'da yaşamayı ve hizmet etmeyi tercih edenler, birçok tehlikeyle yüzleşiyor. Ancak birçok Hristiyan'ın Müjde'yi (Tanrı Sözü)...

Kutsal Topraklarda Tanrı Sözü’nü Destekleyen Kanıtlar Bulunuyor

Kutsal Topraklarda yapılan araştırmalar, Kutsal Kitap'ta yer alan kayıtları doğruluyor.  İsrail Eski Eserler İdaresi, Tel Aviv Üniversitesi ve...

Papa Françesko, Doğum Oranındaki Büyük Düşüş Hakkında Konuşacak

Vatikan tarafından yapılan duyuruda, Papa Françesko'nun İtalya'daki demografik kriz hakkında konuşacağı açıklandı.  İtalya'daki doğum oranı tarihin en düşük...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi