28 Nisan 2024 Pazar

İngiltere Kilisesi, Noel Filmiyle İsa Mesih’in Doğumu’nu Kutlamaya Davet Ediyor

Salgın sırasında yaşanan belirsizlikler, kısıtlamalar ve kapanmaların ardından, İngiltere’deki kiliseler bu Noel’de yeni bir videoyla herkesi kiliselere davet ediyor.

Birçok kilise, Doğuş’a Hazırlık Devresi’nde ayinlerinde büyük katılımlar elde etti ve bu yılın bir istisna olmayacağını umuyorlar.

‘The Great Invitation’ adıyla yayınlanan video, kiliseye daha önce hiç gitmemiş kişilere yönelik olduğu belirtilirken videoda, bir kadının çocukluktan yaşlılığına kadar yaşadığı önemli olaylarda kilisesinin onu nasıl desteklediği gösteriliyor.  

Video, “Hayat yolculuğunun neresinde olursanız olun, bu Noel’de kiliseye davetlisiniz” mesajıyla bitiyor.

Ripon Episkoposu Helen-Ann Hartley, Covid’in zorluklarından sonra birçok insanın şimdi mali açıdan uçurumun eşiğine getiren bir yaşam maliyeti kriziyle uğraştığını, bu kadar zorluğun içinde kilisenin onlar için orada olduğunu bilmelerini sağlamanın önemli oluğunu belirtti.

Episkopos Hartley, “İnsanlar son birkaç yılı çok zor yaşadı ve duam şu ki, bu Noel’de bir araya gelerek yenilenmiş umut ve ilham bulabiliriz” dedi.

İngiltere Kilisesi’nin Dijital Medya Başkanı Amaris Cole şunları söyledi: “Bu yılki Noel ve Noel kampanyamızın net bir mesajı var – bizimle kutlamaya davetlisiniz ve ayinlerimizden birine davetlisiniz.

Son iki Noel’in Covid-19 nedeniyle sınırlandırılan toplantılar ve ayinlerle inanılmaz derecede zor geçtiğinden şüphemiz yok. Bu nedenle, kiliselerin bu Aralık’ta kendi topluluklarına “The Great Invitation”ı (Büyük Davet) vermelerine ve insanları tekrar kabul etmelerine veya ilk kez katılmalarına yardım edebilecek kaynaklar üzerinde çalıştık” dedi. 

İngiltere Kilisesi’nin sosyal kanalları; davet mesajlarını, kiliseyi ilk kez düşünenlere hizmet ve gelenekleri açıklayan yardımcı gönderileri ve kiliseyle ilgili en sevdikleri Noel anılarını paylaşan birçok ünlü yüzü paylaşacak.

Videoda kullanılan yerlerden biri olan Derbyshire’daki Melbourne St Michael ve St Mary’s Rektörü Rahip Steve Short davetin öneminden bahsederek; “Araştırmalar, tıpkı bizim Mesih’i izlemeye davet edilmemiz gibi, insanların da bir şeylere davet edilmek istediğini gösteriyor” dedi. (CT)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi