fbpx
17 Mayıs 2024 Cuma

Papa Françesko, Moğolistan’ı Ziyaret Edecek

Papa Françesko, dünyanın en seyrek nüfuslu ülkesi olan Moğolistan’ı ziyaret etmeyi planladığını söyledi.

Önümüzdeki günlerde Macaristan ve Fransa’ya planladığı seyahatlerinin ardından Moğolistan’a gideceğini söyleyen Papa, ‘‘İki hafta sonra, Rab’bin izniyle 41. hac yolculuğuma çıkacağım Fransa ve Macaristan’ı ziyaret edeceğim. Ardından Moğolistan’a gideceğim’’ dedi.

Papa Françesko, Moğolistan’a yapacağı apostolik ziyaret ile Asya ülkesini ziyaret eden ilk papa olacak. 3 milyondan fazla nüfusa sahip olan ülkede yaklaşık 1.300 Katolik yaşıyor.

Moğolistan’a ilk müjdeleme 1922’de gerçekleşti ve Meryem’in Lekesiz Kalbi Cemaati’ne emanet edildi. Ancak komünist yönetim altında ibadet yerleri 1992 yılına kadar baskı altına alındı. Moğolistan’ın ilk yerli rahibi 2016’da atandı.

Papa Françesko, geçen yıl ülkede 20 yıl müjdeci olarak hizmet eden bir İtalyan’ı, dünyanın en genç kardinali olarak atadı. 48 yaşındaki Kardinal Giorgio Marengo, Ulan Batur kentinde hizmete başladı.

Yaklaşık Alaska büyüklüğünde olan Moğolistan’da 1,5 kilometre kareye 4 kişi düşmektedir. Nüfusunun yaklaşık yüzde 30’u göçebe veya yarı göçebe bir yaşam sürüyor. Kuzeyde Rusya, güneyde ise Çin ile sınır komşusu olan Moğolistan, aynı zamanda topraklarının üçte birini kaplayan Gobi Çölü ile dünyanın en büyük ikinci kara ülkesidir.

Papa Françesko ilk olarak Şubat ayında Güney Sudan’dan dönüş yolculuğu sırasında düzenlediği basın toplantısında Moğolistan’a gidebileceğinden bahsetti.

2023’te Ziyaret Edilecek Ülkeler

Papa Françesko, 28-30 Nisan tarihlerinde Macaristan’ın Budapeşte kentine üç yıl içinde ikinci ziyaretini gerçekleştirecek. Ayrıca 1-6 Ağustos tarihleri arasında Lizbon’da düzenlenecek olan 2023 Dünya Gençlik Günü için Portekiz’e gitmesi bekleniyor.

Marsilya Episkoposluğu ise Papa Françesko’nun 23 Eylül’de Fransa’nın güneyinde Akdeniz’den episkoposların bir araya geleceği Ayin’i yöneteceğini duyurdu. Papa, ayrıca Başbakan Narendra Modi’nin davetine karşılık gelecek yıl Hindistan’a gitmeyi umduğunu söyledi. (CNA)

Nijerya’da Dokuz Öğrenci Kaçırıldı

10 Mayıs'ta Nijerya'nın Kogi eyaletindeki Confluence Üniversitesi'ne düzenlenen saldırıda 9 öğrenci kaçırıldı.  Nijerya, Hristiyanlar için en tehlikeli ülkelerden...

Vatikan, İklim Değişikliği Tartışmalarına Ev Sahipliği Yapıyor

Avrupa Birliği'nin finanse ettiği Copernicus İklim Değişikliği Servisi (C3S), Nisan ayında deniz yüzeyi sıcaklıklarının rekor seviyeye ulaştığını...

BM Uyardı: “Gazze’de Tüm İnsani Yardımlar Durabilir”

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) Gazze'de görev yapan sözcüsü Olga Cherevko, Gazze'ye istikrarlı yakıt...

Selin Vurduğu Brezilya’da Kiliseler Kapılarını Açtı

Brezilya’nın güneyinde 148 kişinin hayatını kaybettiği ve yaklaşık 537 bin kişinin yerinden edildiği felaketin ardından kiliseler kapılarını...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi