3 Mayıs 2024 Cuma

Papa Françesko’nun Ukrayna Ziyareti Gündemde

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Katolik Kilisesi lideri ve Vatikan devlet başkanı Papa Françesko ile telefonda görüşerek, Papa’yı Ukrayna’ya davet etmişti.

Papa Françesko, Malta ziyareti sırasında gazetecilerin “Kiev’i ziyaret etmeyi düşünüyor musunuz?” sorusuna “Evet, bu konu masada” yanıtı verdi. Zelenskiy, Papa’nın acıları sona erdirmede arabuluculuk rolünün takdir edileceğini söylemişti.

Vatikan yönetiminin Ukrayna’nın başkenti Kiev’e resmi ziyaret planlaması gündemde. Papa Françesko, Ukrayna’ya olası ziyaretine ilişkin konuştu. Malta adasına iki günlük ziyaretini sonlandıran Papa, yolculuk sırasında gazetecilerin Ukrayna kriziyle ilgili sorularını da yanıtladı.

The Guardian’ın haberine göre, gazetecilerin “Kiev’i ziyaret etmeyi düşünüyor musunuz?” sorusuna “Evet, bu konu masada” yanıtı veren Papa, daha fazla ayrıntı vermedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko, 8 Mart’ta yaptığı açıklamalarda Papa Françesko’yu Ukrayna’ya davet etmişti. Ukrayna’nın Vatikan Büyükelçisi Andriy Yurash da Ukrayna’dan Papa’ya resmi davet yapıldığını doğrulamıştı.

Papa Françesko ise Ukrayna’ya saldırlarla ilgili 25 Mart’ta yaptığı açıklamada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ismini anmadan “Bazı hükümdarlar çatışmaları körüklüyor, halbuki sıradan insanlar birlikte bir gelecek kurma ihtiyacını hissediyor” demişti. Ukrayna’ya yapılanlara “haksızca yapılan saldırılar” diyen Papa, “Avrupa’nın doğusundan savaşın karanlık gölgelerinin yayıldığı” yorumunda bulunmuştu.

”Onu Kucaklayarak Karşılayacağız”

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Papa’nın Ukrayna’nın başkenti Kiev’e düzenlemeyi planladığı ziyarete ilişkin, “Gelirse onu kucaklayarak karşılayacağız” dedi.

“Papa’dan ne dilemeyi isterdiniz” sorusuna ise Kuleba, “Bizim için dua etmesini ve bu acımasız savaşa son vermesini isterdim. Savaşta çok fazla Hristiyan ve aynı zamanda Katolik ölüyor” diye yanıt verdi.

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi