4 Mayıs 2024 Cumartesi

Papa İyileşiyor, Hastaneye Kaldırılan Çocuklara Yakınlık Gösteriyor

Papa Françesko, Roma’daki Gemelli Hastanesi’nde geçirdiği bağırsak ameliyatından 4 gün sonra Perşembe günü iyileşmeye başladı.

Holy See basın bürosu müdürü Matteo Bruni, Perşembe günü Papa ile ilgili yaptığı güncellemede, Papa Françesko’nun Pazar günü Roma’daki Gemelli Hastanesinde geçirdiği bağırsak ameliyatından sonra iyileştiğini söyledi. “Papa için sakin bir gündü” diyen Bruni, Papa’nın Çarşamba akşamı hafif bir ateşi olduğunu söyleyerek, göğüs-karın taraması sonuçlarının da negatif çıktığını açıkladı.

Bruni, “Papa Françesko, sakin bir gün geçirdi, kendi başına yemek yiyip, gününü etrafta dolaşarak geçirdi. Öğleden sonra yakındaki Pediatrik Onkoloji ve Çocuk Nöroşirürji servisinin küçük hastalarına babacan yakınlığını göstermek ve onlara sevgi dolu selamlarını göndermek istedi’’ açıklamasında bulundu.

Vatikan Basın Bürosu müdürü ayrıca, “Papa planlı tedavilere ve ağızdan beslenmeye devam ediyor” dedi ve ekledi: “Bu özel anda bakışlarını acı çekenlere çevirerek hastalara, özellikle de en çok bakıma muhtaç olanlara yakınlığını ifade ediyor.”

4 Temmuz günü öğleden sonra Papa Françesko, bir Katolik hastanesi olan Roma’daki Agostino Gemelli Polikliniği’ne gitmek için Vatikan’ın Casa Santa Marta’sından ayrıldı ve akşam, “kolonun semptomatik divertiküler stenozu* için planlı bir ameliyat” geçirdi. Pazar akşamı operasyonun ardından konuşan Bruni, Papa Françesko’nun genel anestezi altında gerçekleştirilen ameliyatının başarılı geçtiğini söyledi.

Stenoz, kalın bağırsağın duvarında oluşan ve geçişi daraltan “divertikül” veya keseler veya keseler nedeniyle bağırsağın daralmasıdır. (Vaticannews)

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi