28 Nisan 2024 Pazar

Patrik Sahak II, Ortaköy Surp Asdvadzadzin Kilisesi’ndeki Kutsal Sunu Ayini’ne Riyaset Etti

Salgın kısıtlamalarının 01 Temmuz itibariyle son bulmasının ardından Ermeni Apostolik Kiliseleri, maske, mesafe ve hijyen koşullarını dikkate alarak normal ayin sürecine döndü. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II bu normalleşmenin ilk Pazar ayininde Ortaköy Surp Asdvadzadzin Kilisesi’ndeki Surp Badarak’a (Kutsal Sunu Ayini) riyaset etti.

Peder Zakar Koparyan eli ile gerçekleşen Surp Badarak’ta kilisenin diyakos ve okuyucuları Rab’bin Sofrası’na hizmet ettiler. İlahileri Kıdemli Okuyucu Rober Doğanay’ın orgu eşliğinde kilise korosunun üyeleri seslendirdi. Törende Kilisenin din görevlisi Peder Zaven Bıçakçıyan, Peder Şirvan Mürzyan, Ortaköy Surp Asdvadzadzin Kilisesi vakfı başkanı İskender Şahingöz, bazı yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda inanlılar hazır bulundu.

Tören sonunda Patrik Sahak II, Ermenice ve Türkçe olarak verdiği vaazlarda, Rab İsa Mesih’in 5 ekmek ve 2 balık ile 5.000’den fazla kişiyi doyurması mucizesi üzerine konuştu. Özetle; ”Rab’be sunulan ve onunla paylaşılan her şeyin bereketleneceğini, bu bereketlenmenin de diğer insanlarla paylaşılması gerektiğini. Asla ümitlerin tükenmemesi, Rab’de daima bir ümit olduğu ve O’nunla yürümenin doğruluğunu dile getirdi. Ortaköy Kilisesi vakfı başkanı ve yöneticilerinin de bu doğrultuda, vakfın mal varlıklarını önce Rab’be sunduklarını, daha sonra bu bereketle diğer kilise ve okullara, ihtiyacı olanların düğün ve cenaze törenlerine yardım ettiklerini, bu davranışlarının bizzat Patrik olarak kendisi ve Ermeni halkı tarafından takdir edildiğini de” söyledi.

Vaazın ardından Patrik Sahak II’nin son kutsaması ile tören son buldu.

Daha sonra bahçeye çıkan inanlılar ve Patrik ile sohbetler ederek aylar sonra kilisede yüz yüze buluşmanın özlemini giderdiler. Bu arada Kilise yönetimi tarafından herkese sandviç ve çay ikram edildi.

Ayrıca her hafta olduğu gibi Türkiye Ermenileri Patrikliği Facebook sayfasından Kutsal Sunu Ayini ve Patrik Kadasetli Sahak II’nin vaaz yayınlarına da devam edildi.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi