5 Mayıs 2024 Pazar

Patrik Sahak II, Yeruşalim’den Döndü

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Yeruşalim’e yaptığı ilk resmi ziyaretini 27 Ocak Cuma günü tamamladı ve akşam geç saatlerde Makam’ına döndü.


Patrik Sahak II, Yeruşalim’deki son gününde sabah Sırpots Hagopyants Katedrali’ndeki ayine riyaset etti ve ardından Yeruşalim Ermeni Patrikliği’nin Ayinlerden sorumlu müdürü Başepiskopos Sevan Garibyan ve diğer din adamlarıyla vedalaştı. Patrik Hazretleri Getsemani Vadi’sinde bulunan Surp Asdvadzadzin Manastırı’na gitti ve burada Rahip Ardag Düşenyan tarafından karşılandı. Peder Natan Arabyan burada Surp Badarak sundu. Daha sonra, Sırpots Hagopyants Manastırı’na geri döndü ve maiyeti ile birlikte Yeruşalim Ermeni Patriği Kadasetli Nurhan I’i ziyaret ederek gösterilen misafirperverlik ve ilgi için Patrik Hazretleri’ne ve onun huzurunda Yeruşalim Patriklik Makamı’nın tüm ruhbanlarına teşekkür etti. Yeruşalim’e yaptığı inanç ziyaretini tamamlayan Kadasetli Patrik Sahak II, 27 Ocak Cuma akşamı geç saatlerde Makam’ına döndü.

PATRİKLİK KİLİSESİ’NDE “HRAŞAPAR TÖRENİ”

Dönüş saatinin geç olması münasebetiyle “Hraşapar Töreni” 28 Ocak Cumartesi sabahı gerçekleştirildi. Türkiye Ermenileri Patrikliği makamına bağlı rahipler, pederler ve ruhban adayları, “Hraşapar” ilahileri eşliğinde Patrik Sahak II’yi Patrikhane’den Meryem Ana Patriklik Kilisesi’ne yönlendirdiler.


Tören sonunda ruhban sınıfı adına Başepiskopos Aram Ateşyan bir karşılama mesajı okudu ve Patrik Sahak II’nin inanç ziyaretinin herkes için yapıcı ve coşkulu geçtiğini umduğunu ifade etti.


Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Başepiskopos Aram’a cevaben, yolculuğun çok güzel geçtiğini ve herkesin sağ salim ve sorunsuz bir şekilde vardığı için Tanrı’ya şükrettiğini dile getirdi. Ermeni Kilisesi’nin Yeruşalim’deki varlığından ve haklarından bahseden Patrik Hazretleri, Yeruşalim Ermeni toplumunun, inanç ziyaretçilerinin de aralarına katılmasıyla heyecanlandığını ve iki Patriklik Makamı’nın mevcut kardeşlik ilişkilerinin daha da güçlendiğini söyledi.


Patrik Sahak II, iş birliği ile her şeyin öncesinde olduğu gibi devam ettiği için herkese teşekkür etti ve daha önce katıldığı Hraşapar törenlerini hatırlatarak kişilerin değiştiğini ancak kilisenin baki kaldığını söyleyerek herkesi Ermeni Apostolik Kilisesinin devamlılığına hizmet için el ele vermeye davet etti. Patrik Hazretleri konuşmasının sonunda, Ermeni Apostolik Kilisesi’nin Patriklik makamlarını; Eçmiadzin Katolikosluk Makamı, Kilikya Katolikosluk Makamı ve Yeruşalim Ermeni Patriklik Makamı’nı takdis ederek, “Tanrı her birini sarsılmaz kılsın” dedi. Tören, hep birlikte okunan Rab’bin Duası ile sona erdi.

Sam Allberry İstanbul’da

Tanrı'nın Tasarısında Cinsellik Semineri İstanbul'da bulunan Pera Diriliş Kilisesi, önümüzdeki hafta sonu Dünya'nın gündeminden hiçbir zaman düşmeyen "Cinsellik"...

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi