fbpx
17 Mayıs 2024 Cuma

Hristiyanlara Yönelik Zulmün İncelendiği 2023 Dünya İzleme Listesi Yayınlandı

Open Doors, Hristiyanlara yönelik zulmün incelendiği 2023 Dünya İzleme Listesi’ni yayınladı. Rapora göre, dünya genelinde Hristiyanlar her zamankinden daha fazla zulüm veya ayrımcılıkla mücadele ediyor.

Geçen yıl İsa Mesih’e olan imanları nedeniyle daha az Hristiyan hayatını kaybederken, zulüm belirlenen en şiddetli seviyeye ulaştı.

Open Doors’a göre, dünya çapında yedi Hristiyandan biri şiddetli zulme veya ayrımcılığa maruz kalıyor. Open Doors’dan Linda Pearce, ‘‘Durumun kötüye gitmesinin nedeni Hristiyanların daha fazla bölgede zulme uğramasından kaynaklanıyor. Bu yıl zulmün Sahra altı Afrika’ya yayıldığını görüyoruz’’ dedi.

Hristiyanlar en çok Somali, Sudan ve Eritre gibi ülkelerde zulme maruz kalıyor. Kuzey Kore, Hristiyanlara yönelik zulüm konusunda ilk sırada yer alıyor. 2020’de çıkarılan ‘düşünce yasası’ kapsamında batılı tarzda radyo ve TV yayınları ile Hristiyan kaynaklarını kullananlara ağır cezalar öngörülüyor. Pearce, ‘‘Düşünce karşıtı yasalarla Hristiyanlara yönelik zulmün meşrulaştırıldığını görüyoruz. Zulüm, ulaşabileceği en yüksek seviyeye çıktı’’ dedi. 

Afganistan, 2023 Dünya İzleme Listesi’nde dokuzuncu sırada yer alıyor. Pearce, ‘‘Hristiyanlar yeraltı kiliselerinde ibadet ediyor. Gizlenmeyen çok az Hristiyan kaldı’’ dedi. Nijerya ise listede altıncı sırada yer alıyor. Ülkedeki en son saldırıda evi ateşe verilen rahip Isaac Achi hayatını kaybetti. 

ABD Başkanı Joe Biden, Nijerya’yı endişe duyulan ülkeler listesinden çıkardı. Pearce, ‘‘Hristiyanların Nijerya’da zulme uğradığına dair kanıtlar mevcut. Nijerya’yı endişe duyulan ülkeler listesine dâhil edilmesini istiyoruz’’ dedi.

Open Doors, insanların yetkililerle temasa geçerek zulüm gören kiliseye yardım etmelerini ve dünya çapında acı çeken Hristiyanlar için dua etmelerini istedi. (CBN)

Vatikan, İklim Değişikliği Tartışmalarına Ev Sahipliği Yapıyor

Avrupa Birliği'nin finanse ettiği Copernicus İklim Değişikliği Servisi (C3S), Nisan ayında deniz yüzeyi sıcaklıklarının rekor seviyeye ulaştığını...

BM Uyardı: “Gazze’de Tüm İnsani Yardımlar Durabilir”

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) Gazze'de görev yapan sözcüsü Olga Cherevko, Gazze'ye istikrarlı yakıt...

Selin Vurduğu Brezilya’da Kiliseler Kapılarını Açtı

Brezilya’nın güneyinde 148 kişinin hayatını kaybettiği ve yaklaşık 537 bin kişinin yerinden edildiği felaketin ardından kiliseler kapılarını...

Brezilya’da Sel Felaketi: Ölü Sayısı 148’e Yükseldi

Brezilya'nın güneyindeki Rio Grande do Sul eyaletinde iki haftadır etkili olan yağışların neden olduğu sellerde, can ve...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi