14 Mayıs 2024 Salı

Patrik Sahak II’nin Katılımıyla Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü

Şişli Spor Kulübü’nün düzenlediği etkinlikte Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II. Kınalıadalı Ermeni toplumu üyeleri ile “sağlıklı yaşam yürüyüşü”ne katıldı. 

19 Ağustos Cumartesi sabahı, Kınalıada’da ilgi çekici bir etkinlik gerçekleşti. Patrik Sahak II’nin teklifi doğrultusunda, Şişli Spor Kulübü’nün düzenlediği “sağlıklı yaşam yürüyüşü”ne ilgi oldukça çoktu. 

Yürüyüşe Patrik Sahak II’nin yanı sıra, Başrahip Zakeos Ohanyan, Adalar din görevlisi Üstrahip Harutyun Damadyan, Patrik vekili Kıdemli Peder Krikor Damadyan, Şişli Spor Kulübü başkanı Alen Tekbıçak, Kınalıada muhtarı Erdal Aydın ve toplum üyeleri katıldılar. 

Sabah 08:30’da Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi önünde toplanıldı ve toplu fotoğraf çekiminin ardından yürüyüş başladı. Yol güzergahını Muhtar Erdal Aydın şekillendirdi, orta tempoda ve grup halinde süren yürüyüş boyunca toplum üyeleri bir yandan Patrik Sahak II ile de sohbet ettiler. Etkinliğe elektrikli aracı ile katılan Kınalıada Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi vakfı başkanı Levon Şadyan, yürüyüş süresince katılımcılara su servisinde bulundu. 

İlk mola yeri Kınalıada Rum Manastırı oldu. Burada da hatıra fotoğrafı çekildi. Yolculuğun devamında aşağı doğru iniş başladı ve yol üzerindeki Ayazma önünde duruldu. Daha sonra iskeleye doğru yürüyüş devam ederken, yolda halk tarafından sevgiyle karşılanan Patrik Hazretleri onlarla kısa sohbetler etti ve onları yürüyüşe katılmaya davet etti. 

İskele meydanında ise etkinlik grubunu gören MKYK üyesi, İstanbul Milletvekili Dr. Sevan Sıvacıoğlu Patrik Sahak II ile selamlaştı ve yürüyüşe katılarak eşlik etti. 

Yaklaşık 75-80 dakika süren yürüyüş başlangıç yeri olan Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi bahçesinde son buldu. Burada önce Şişli Spor Kulübü başkanı Alen Tekbıçak, sonra İstanbul Milletvekili Sevan Sıvacıyan kısa konuşmalar yaptılar. Son olarak Patrik Sahak II, sporda başarının ötesinde başladığını bitirmenin önemli olduğunu söyledi. Bu etkinliği düzenleyen Şişli Spor Kulübü’ne Başkan Alen Tekbıçak nezdinde teşekkür ederek, önümüzdeki yıl da diğer adaları kapsayacak şekilde bir uygulama yapılması dileğinde bulundu, ayrıca böyle bir etkinliği sağlıkla yaşamamızı sağlayan Tanrı’ya şükürler sundu ve dua ile noktalayalım dedi. Hep birlikte okunan Rab’bin Duası ve Patrik Sahak II’nin takdisinin ardından tüm katılımcılar evlerine döndü. 

WFP: Afganistan’da Yardım Kamyonları Bölgeye Giremiyor

Afganistan’da sağanak yağışlar sonrası meydana gelen sel felaketi sonrası Dünya Gıda Programı (WFP), insani yardım kamyonlarının bölgeye...

Gazze’nin Kuzeyinde Sağlık Sistemi Çöktü: Tüm Hastaneler Hizmet Dışı

Filistin Sivil Savunma tarafından yapılan açıklamada Gazze’nin kuzeyindeki tüm hastanelerin hizmet dışı kaldığı kaydedildi. Birleşmiş Milletler’e bağlı insani...

Sivas’taki Tarihi Kilise Açık Artırmaya Sunuldu

Sivas’ın Hafik ilçesinde bulunan ve 19’uncu yüzyılda yapıldığı düşünülen tarihi kilise, açık artırma usulü ile satılacak. Sivas’ın...

Yardım Kuruluşu, Hristiyan Kızın Hayalini Gerçekleştirdi

Hindistan'ın küçük bir köyünde yaşayan Radha, inancı nedeniyle toplumdan dışlanıyordu. Ekonomik sıkıntılardan dolayı eğitim hayatına devam edemedi....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi