26 Nisan 2024 Cuma

Rum Ortodoks Kiliseleri’nde Noel

Türkiye’de bulunan Rum Ortodoks Kiliseleri’nde 24 Aralık akşamı ve 25 Aralık sabahı yapılan ayinlerle İsa Mesih’in Doğuşu kutlandı.

İstanbul Rum Patrikhanesi Aziz George (Aya Yorgi) Katedrali’nde yapılan ayini Kalkedon (Kadıköy) Metropoliti Emmanuel yönetirken Filadelfiya Metropoliti Meliton, Myriophyton (Şarköy) ve Peristasis Metropoliti Eirinaios, Myra (Antalya, Demre) Metropoliti Chrysostomos ve Bursa Metropoliti Ioakeim eşlik ettiler. Ayrıca Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosu Roman Nedilskyi ve delegesi, Yunanistan Konsolosu Danai Vasilaki, yurt dışından ve İstanbul’dan birçok inanlı ayinde hazır bulundu. Törene Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve beraberindekiler katıldı.

Ekümenik Patrik Bartholomeos, Covid-19 olmasından dolayı katılamadı.

Mersin’de Kutsal Ayin

İsa Mesih’in doğuşunun kutlandığı Noel Bayramı, 24 Aralık akşamı Mersin Rum Ortodoks Kilisesi’nde yapılan ayinle coşkulu bir şekilde kutlandı.

Mersin Hristiyan cemaati, geçen yıl Covid-19 kısıtlamaları nedeniyle ayine katılamamıştı, bu sene büyük bir ilgi göstererek kilise oldukça kalabalıktı. Akşam 18:00’dan itibaren kiliseyi ve avlusunu dolduran Mersinli Hristiyanlar, kilisenin ruhani reisi Peder İspir Teymur ve kilise korosunun icra ettiği ayini büyük bir ilgi ve katılımla izledi.

Peder İspir Teymur ayinde verdiği vaazında, “Rab İsa Mesih bugün yalnız Beytlehem’de bir mağarada doğmuyor, bugün hepimizin kalbinde yeniden doğuyor, bugün sevgi dolu bir yürekle kucaklaşalım ve meleklerin terennümü ile birbirimize sarılalım” diyerek Beytlehem’de doğan çocuk esenlik ve barış Tanrısı, bizler ise O’nun barış elçileriyiz sözleriyle günün anlam ve önemini belirtti ve ayine katılanların bayramını kutladı. Konuşmasının sonunda gerek mesajla gerekse de çiçekle Noel Bayramı’nı kutlayan özel ve resmi kurumlara teşekkür etti.

Kutsal ayinden sonra Kilise Yönetim Kurulu ve Kadınlar Kolu kilisenin salonunda bir Noel kokteyli hazırladı. Kilise Pederi İspir Teymur’un da katıldığı kokteylde müzik eşliğinde Noel ilahileri söylendi ve Noel pastası kesildi, tüm cemaat bu coşkulu dolu günü beraber kutladı.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi