27 Nisan 2024 Cumartesi

Saldırıya Uğrayan Ermeni Aile, “Bu korku ortamında yaşayamayız” Dedi

İstanbul Samatya’daki evlerinde saldırıya uğrayan Ermeni aile Ermenistan’a geri döneceğini açıklayarak ‘Bu korku ortamında yaşayamayız’ dedi.

31 Mayıs Cuma günü İstanbul’un Samatya semtinde Ermenistanlı Arpine T., eşi Sarkis T.’nin evden çıkmasından kısa bir süre sonra zilin çalması üzerine kapıyı açmış ve Arpine T. kimliği belirsiz iki kişi tarafından bıçakla yaralanmıştı. Maskeli şahıslar kaçarken “Bu başlangıç” diye bağırmıştı.

Ermeni Haber Ajansı’nın haberine göre, Patrik vekili Aram Ateşyan saldırıya uğrayan Ermenistanlı aileyi ziyaret etti.

Aileye Patrikhanenin desteklemeye hazır olduğunu ifade eden Ateşyan suçluların bir an önce ortaya çıkması ve cezalandırılması konusunda süreci dikkatle takip edeceklerini ve mümkün olan her şeyi yapacaklarını vurguladı.

‘Bu korku ortamında yaşayamayız’

Ziyaret sırasında Samatya’daki evi terk ettiklerini ve bir tanıdıkların yanında kaldıklarını belirten Ermenistanlı aile korku ortamında yaşadıklarından dolayı Ermenistan’a geri döneceklerini açıkladı.

İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, TBMM’ye konuyla ilişkin soru önergesi verdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması ismiyle verilen önergede, “Söz konusu saldırı sırasında ‘Bu daha başlangıç’ şeklinde sözlü ifadelerin ve yazılı tehditlerin olması mahalle halkının endişelerini artırmaktadır. Bu saldırıdan sonra da Samatya’da Ermeni vatandaşlarımızın evleri hala işaretlenmeye devam edilmektedir ve mahallede can güvenliği tehlike altındadır” ifadeleri kullanıldı. (Fotoğraf: Ermeni Haber Ajansı)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi