2 Mayıs 2024 Perşembe

Salgın Döneminde Gençlerin Duaya Yöneldiği Açıklandı

Yapılan yeni bir araştırmada, gençlerin ve genç yetişkinlerin çoğunun koronavirüs salgını döneminde önceki yaşamlarına oranla daha fazla dua ettikleri ve maneviyata yöneldikleri görüldü. 

800 lise ve 800 yüksekokul öğrencisinin katıldığı ankette yüzde 67’si, salgından önceki zamana kıyasla daha sık dua ettiklerini ve manevi konuları düşündüklerini belirtti. Yüzde 39’u ‘daha sık’ dua ettiğini, yüzde 28’i manevi konuları daha fazla düşündüğünü belirtirken, yüzde 35’i ise, iki seçeneği de kabul etmedi.

Anket, 24-27 Nisan tarihleri arasında 13-22 yaş arası gençler üzerinde yapıldı. Holy Trinity Episkopal Kilisesi Pastörü Anthony Thompson, Just the News’e verdiği demeçte, ‘‘Gençlerin koronavirüs salgını sırasında duaya ve manevi konulara daha fazla yöneldiğine inanıyorum. Çünkü güvenlik nedeniyle daha önce ilgilendikleri ve odaklandıkları her şey durma noktasına geldi’’ dedi.

Pastörün eşi 2015 yılında kilisede uğradığı saldırı sonucunda hayatını kaybetti ve belgeseli 2019’da Emanuel’de yer aldı. Affetme temalı bir kitap yazan Pastör, ‘‘Şirketler, işletmeler ve devletler her geçen gün para kaybediyor ve işsizlik oranı artıyor. Güvenlik ve mutluluk adına her şey ortadan kalktı, buna umut da dahil. Gençler bu umudu yeniden Tanrı’da kazanmaya çalışıyor’’ dedi.

Ankette, ‘Salgın öncesiyle karşılaştırıldığında kendinizi manevi konular için dua ederken veya düşünürken buluyor musunuz?’ sorusu yer aldı. Ankete katılan gençlerin ve genç yetişkinlerin yaklaşık yarısı ibadetlere sık sık katıldığını, yüzde 27’si haftada en az bir kez, yüzde 21’i ise, ayda bir veya iki kez katıldığını söyledi.

Araştırmaya katılanların üçte biri (yüzde 32) kendini Katolik olarak tanımlarken, yüzde 15’i Protestan/yeniden doğan Hristiyan olarak ifade etti. (CHL) 

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Din Değiştirme Karşıtı Yasaların Son Bulması İstendi

Release International, Hindistan'da din değiştirme karşıtı yasaların Hristiyanlara yönelik baskıya ve şiddete neden olduğunu söyleyerek yürürlükten kaldırılmasını...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi