2 Mayıs 2024 Perşembe

Türkiye Ermenileri Patrikliği Önderliğinde Gençlik Festivalleri

Türkiye Ermenileri Patrikliği önderliğindeki Gençlik Festivalleri, Patrik Kadasetli Sahak II’nin riyasetindeki müzik festivali ile devam etti. 

Kadasetli Patrik Sahak II’nin himayesi ve takdisleriyle “Paradesil” Ermenice parodi festivaliyle başlayan Yeridasartas Paradon (gençlik festivalleri) yolculuğu 15 Aralık 2023 Cuma günü Ermeni okullarından gençlerin katılımıyla “Ermenice Müzik” festivaliyle devam etti. Festival, Bakırköy Dadyan İlköğretim Okulu’nun Dikran Gülmezgil Salonu’nda gerçekleşti.

Festivale Patrik Sahak II riyaset etti. Peder Şirvan Mürzyan, Peder Şahen Uhanyan ve Peder Nerses Ayvazyan da salonda hazır bulundular.

Festivalin organizasyonu Peder Şirvan Mürzyan, Patriklik iletişim görevlisi Garo Vram Babayan ve Patriklik Ormanyan Kütüphanesi Sekreteri Helda Aynayüz tarafından gerçekleştirildi. Sunuculuğunu ise İstanbul Filarmoni Derneği yönetim kurulu üyesi ve sanat yönetmeni Artür Bağdasaryan yaptı. 

Ermeni azınlık Okullarından 210 öğrencinin hazırladıkları Ermenice şarkılardan oluşan video kliplerle katıldığı festivale, 300’den fazla öğrenci izleyici olarak katıldı. 

Patrikliğin “Ormanyan Madalyası” ile ödüllendirilmiş, Ermeni toplumunun ünlü müzisyenlerinden Sahak Bartev Garyan, kurucusu olduğu Boğaziçi Caz Korosu, Boğaziçi Gençlik Korosu ve MAGMA Korolarının genel sanat yönetmenliğini ve şefliğini sürdürmekte olan Masis Aram Gözbek, Beşiktaş Kilisesi korosu ve Armaş Koroları Şefi Diyakos Edvin Galipyan, Borusan Orkestrası ve Vartanants Korosu Şefi Sibil Arsenyan festivalin “onur konukları” oldular. 

Ev sahibi Dadyan Okul Korosu’nun, müzik öğretmenleri Ari Barutoğlu’nun yönetiminde söyledikleri şarkılarıyla başlayan festivalin açılış konuşmasını Helda Aynayüz yaptı. Patrik Hazretleri’ne, gençlere böyle organizasyonları gerçekleştirebilmelerine olanak sunduğu için teşekkür eden Aynayüz, konukları festival ve gelecek programları hakkında bilgilendirdi. Emeği geçen herkese teşekkür ettikten sonra mikrofonu Dadyan Okulu müdüresi Yeranuhi Balcı’ya devretti. Dil gelişiminde müziğin yeri hakkında konuşma yapan Balcı’nın ardından video klipler ve canlı performanslarına geçildi.

Getronagan Lisesi’nden Adis Doğanay, Yerevan-Erepuni şarkısını piyano ile çalarken bir sürprizle Artür Bağdasaryan, Bartev Garyan, Ari Barutoğlu ve Tatyana Bostan şarkıya eşlik ettiler. 

Festivalde, Lusavoriç Korosu şefi Hagop Mamigonyan’ın öğrencilerinden; Getronagan Lisesi adına festivale katılan Adis Doğanay ile Esayan Lisesi adına katılan Jerom Şimşekçak ve Liza Gülbenkoğlu’nun performansları dikkat çekti.

Kapanış konuşmasını yapan Patrik Sahak II, öncelikle festivalin organizasyon görevini üstlenenleri tebrik etti. Salonlarını bu organizasyonda kullanılmasını mümkün kılan Bakırköy Dznunt Surp Asdvadzadzni Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu’na ve organizasyonun sponsoru olan Dikran Gülmezgil’e teşekkür etti.

Katılım belgelerinin dağılımının ardından Lizi Çerme-Civanyan başkanlığındaki Patriklik Yemek Komisyonu üyeleri ve Dadyan Okulu şefinin hazırladıkları yemekler yendi.

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi