6 Şubat’ta meydana gelen depremin Türkiye ve Suriye’de yol açtığı yıkıma ilişkin görüntüler, Güney Kore’deki Katolik cemaatini kayıtsız bırakmadı.

Seul Başepiskoposu O.C.D. Peter Chung Soon-Taick, ‘‘Depremde hayatını kaybeden herkesin Rab’bin merhametine kavuşmasını diliyoruz. Rab, sevdiklerini ve evlerini kaybetmenin acısını yaşayan herkesi teselli etsin. Olumsuz hava koşullarına ve artçı sarsıntılara rağmen çalışmalarına devam eden herkesi koruması için Meryem Ana’ya dua ediyoruz’’ dedi.
Seul Başepiskoposluğu İletişim Bürosu, 12 Şubat’ta gerçekleşen ibadet hizmetinde depremzedeler için bağış toplanacağını bildirdi. Başepiskopos, Kore Kilisesi’nin kurbanlar için dua etmeye devam ettiğini söyledi. Seul Başepiskoposluğu Genel Vekili Episkopos Benedict Son Hee-song, tüm cemaatlere, derneklere ve topluluklara gönderdiği bir mektupta, 12 Şubat’ta gerçekleşecek olan ibadet hizmetinde toplanan bağışların depremzedelere gönderildiğini söyledi. Toplanan bağışlar, yerel kiliselere teslim edilecek.
Bazı yerel kiliseler ise kendi başlarına yardım kampanyası gerçekleştirdi. ‘Tek Beden, Tek Ruh’ hareketiyle bağışlanan 100 bin dolar ihtiyaç sahiplerine gönderildi. (Fides)