4 Mayıs 2024 Cumartesi

Sudanlı Kadına SAT-7’den Destek

Güney Sudanlı bir kadın olan Hiba, sanki “dünyadaki tüm üzüntü onun omuzlarında” gibi hissediyordu. Ancak yeni bir başlangıç için duyduğu derin arzu, dualara verilen yanıtlar ve SAT-7’den ona yapılan birebir destek, “daha iyi bir yarın” için ona yeni bir umut verdi.

Kökeni Güney Sudan’ın Dinka kabilesinden gelen Hiba’nın oldukça sıkıntılı bir aile geçmişi var. Vefat eden annesinin ardından, babası hâlâ hayatta olmasına rağmen, babasının kendisini “umursamadığını” düşünen Hiba, “Benimle birlikte geriye kalan tek kişi kardeşim” diye açıkladı. Ama işsizlikten dolayı psikolojik olarak zorlanıyor” dedi.

Hiba, SAT-7’nin İzleyici Destek ekibine, babasının ve atalarının eski bir laneti altında yaşadığını hissettiğini söyledi. Çocukları çatışma bölgesinin yakınında yaşadığından, Nisan 2023’te Sudan’da başlayan iç savaş, endişesini daha da artırdı.

SAT-7 ekibi, birkaç ay boyunca Hiba ile pek çok kez mesajlaştı, duygusal destek sağladı, ona Tanrı için ne kadar değerli olduğunu hatırlattı, inancı ve yaşam koşulları için dua etti. Çok geçmeden Hiba kendi zamanlarında dua etmeye başladı.

Hiba SAT-7’ye, “Gece yarısı Tanrı ile konuşuyorum” dedi ve ekledi:

“Yüklerimi O’nunla paylaşıyorum, günahlarımı itiraf ediyorum ve O’na ne kadar zayıf olduğumu söylüyorum. Hayatımda pek çok günah işledim ama O’nun benim desteğim olmasını ve daha iyi bir yarın olacağına dair bana güvence vermesini istiyorum.”

SAT-7 ekibinin bire bir desteği, Hiba’nın inancının gelişmesine ve Tanrı’nın onun kalbindeki ve hayatındaki şeyleri değiştirebileceğine inanmaya başlamasına yardımcı oldu. Bir ekip üyesi Hiba’ya yeni bir başlangıç yapmak isteyip istemediğini sordu. “Evet,” diye yanıtladı Hiba, “isterim!” Müjdeyi duyduktan sonra bizimle dua etmekten heyecan ve minnettarlık duydu. Teşekkür ederim, dedi. “Bir kez daha kalbime güven verdin. Benimle paylaştığın tüm güzel şeyler için minnettarım.” Hiba, bir dua vaktinde İsa’yı hayatına kabul etti.

DUA CEVAPLARI

Hiba, Babasıyla barışma arzusunu dile getirdi. Ekip bu konuda onunla birlikte dua etti ve kısa süre sonra, babasını ziyaret etti. “İlişkimizi yeniden kurmaya çalışmak için babamın yanına gittim. Çocuklarımın benim yaşadığım şeyleri yaşamasını istemiyorum.” Birkaç gün sonra Hiba’nın babası, bir şeye ihtiyacı olup olmadığını kontrol etmesi için üvey kardeşini gönderdi; Hiba, bu hareketin kendisine dokunduğunu ve mutlu olduğunu söyledi.

Hiba için yapılan duaya verilen diğer yanıtlar arasında iş bulmak da vardı. İşsizlikten dolayı hüsrana uğradığını ve acı çektiğini bizimle paylaşmıştı.

Hiba, SAT-7 ekibinin devam eden havariliği ve dua desteğiyle inancını geliştirmeye devam ediyor, ancak çatışma bölgesinin yakınındaki çocukları konusunda endişeleri sürüyor. Lütfen savaşın sona ermesi, Hiba’nın çocuklarının güvenliği ve Rab’bin bu ailede devam eden iyileştirme ve onarım çalışmaları için dua edelim.

(Kaynak: SAT-7.org)

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi