2 Mayıs 2024 Perşembe

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Mersin’de

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Mersin ve Hatay’da “Meryem Ana’nın Göğe Yükselişi Bayramı” öncesinde bir dizi ziyaretlerde bulundu. Önce Mersin’e geçen Patrik Sahak II, Mersin Melekler Mikail ve Cebrail Rum Ortodoks Kilisesi ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti.

Patrik Sahak II, Mersin’de Melekler Mikail ve Cebrail Rum Ortodoks Kilisesi’ni ziyaret etti. Anadolu Ermeni Cemaatleri Gözetmeni Peder Avedis Tabaşyan ve Yardımcısı Peder Şirvan Mürzyan ile birlikte Mersin Ortodoks Kilisesine gelen Patrik Sahak II, Antakya ve Tüm Doğu Rum Ortodoks Kiliseleri Patrik Vekili ve Arşimendrit Pavlus Orduluoğlu’nun yanı sıra Mersin Kilisesi Pederi İspir Teymur ve Antakya Kilisesi Pederi Can Dellüller tarafından karşılandı.

Kilise cemaati ile birlikte sohbetler eden Patrik Sahak II, bölgede yaşanan deprem sonrasında Mersin şehrinin büyük fedakârlıklar yaptığına işaret etti.

Meryem Ana Yortusu sebebi ile bulunduğu bölgede Mersin ve Hatay’da resmi ziyaretlerde bulunan Patrik Sahak II, bölgedeki kardeş Kiliseleri de ziyaret etti.

Patrik Sahak II Rum Ortodoks Kilisesi’ne ziyaretinin ardından, beraberindeki heyet ile birlikte şehrin Latin Katolik Kilisesi’ni ziyaret etti.

Kısa bir duanın ardından kilisenin yemekhanesinde şehrin Ermeni toplumu üyeleri ile bir araya geldi. Bu sıcak görüşmede inanlılar, Ruhani Önderleri ile sohbet etme ve dini konularda aydınlanma fırsatı buldular, bu konuda her zaman varlığıyla teselli kaynağı olduğu için Patrik Hazretleri’ne şükranlarını dile getirdiler.

Patrik Sahak II, sıcak karşılama için minnettarlığını dile getirerek kilise din görevlisi Rahip Roşan’a ve Ermeni toplumu üyelerine Pederane takdislerini iletti.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, Makamında Ağırladı

Öte yandan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de, Patrik Sahak II’yi, Anadolu Ermeni Cemaatleri Gözetmeni Peder Avedis Tabaşyan ve Patrik Sahak II’nin yardımcısı Peder Şirvan Mürzyan’ı makamında ağırladı.

Patrik Sahak II, Mersin’in yaşanan deprem afeti sürecinde çok işlevsel bir rol oynadığını ve deprem bölgeleri için çok çalıştığını gözlemlediklerini belirterek, Büyükşehir Belediyesinin kentte ve deprem bölgelerinde yaptığı çalışmalardan dolayı Başkan Seçer’e teşekkürlerini iletti. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi