29 Nisan 2024 Pazartesi

Uyanış Gençliği Türkiye, İzmir’de Bir Araya Geldi

SAT-7 TÜRK’ün sponsorluğunda İzmir’de gerçekleşen Uyanış Gençliği’nin etkinliğinde farklı şehirlerden 150 genç bir araya geldi. 10 Haziran Cumartesi günü gerçekleşen etkinliğe İstanbul, Ankara, Bursa, Antalya, Trabzon, Hatay, Konya, Kayseri, Aydın, Kütahya, Eskişehir, Samsun, Muğla ve İzmir’den Hristiyan gençler katıldı.

Gençler, cumartesi sabahı İzmir’e gelerek birlikte vakit geçirip kahvaltı ettiler. Etkinlik saat 10.00’da tapınma ve dualarla başladı. Özgür Tunç’un yönettiği tapınma zamanında gençler Rab’bi yüceltti.

Tapınmanın ardından Haziran ayında doğan kardeşler için Altınözü İsa Mesih Kilisesi ihtiyarlarından değerli Halil Papasoğlu tarafından bereketleme duası yapıldı. Ardından Papasoğlu yönetiminde Rab’bin önüne gidildi. Deprem felaketinde ölen kişilerin aileleri ve depremden dolayı acı çeken insanlar için dua edildi. Ülkemizde uyanışın gerçekleşmesi ve Müjde’nin (Tanrı Sözü) duyulması için Rab’be yakarıldı. Ayrıca kilise önderleri ve hizmetkârlar için dua edildi. 

Dua zamanının ardından Tanrı Sözü üzerine paylaşımda bulunan Halil Papasoğlu, ‘‘Deprem nedeniyle gerçekten zor zamanlar yaşadık. Zaten Kutsal Kitap sıkıntıların olacağını söylüyor. Pavlus, Romalılar 8. bölümde bizleri Mesih’in sevgisinden kim ayırabilir diye soruyor. Sıkıntı mı, elem mi, açlık mı, çıplaklık mı? Bizi sevenin aracılığıyla galiplerden üstünüz diyor. Gözlerimizi Rab’den ayırmadığımız sürece galiplerden üstünüz. Bu bereketi her birimize sağladı. Rab bizleri çok sevdi. Bunun bazen farkında olmuyoruz. İnsanlar olarak az bir bedel ödeyip büyük şeylere sahip olmak isteriz. Rab’bin kendisi bizler için büyük bir bedel ödedi. Canını verdi. Rab her birimizi kutsadı, bereketledi, güçlendirdi, yüreklendirdi. Gözümüz Rab’de olduğu sürece galiplerden üstün olacağız’’ diyerek gençleri teşvik etti. 

İkinci kez düzenlenen Uyanış Gençliği Türkiye için son ilahilerin söylendiği tapınma zamanında Ruh’un Ateşi sahneye çıktı. Rab’bi yücelten ilahilerle tapınma sona erdi. Ardından gençler birlikte öğlen yemeği yedi ve Türkiye’deki Kilise tarihinde daha önce yapılmamış bir denemede bulunuldu. 150 genç hep birlikte ‘‘Ey Göklerdeki Babamız’’ ilahisini seslendirdi. 

Etkinliğin sonunda Haziran 2024’te Uyanış Gençliği Türkiye’nin İstanbul’da organize edileceği öğrenildi. (SAT-7 TÜRK/SMY)

Rahip, Hac Yolculuğuna Hazırlanıyor

Peder Roger Landry, ABD'nin doğusunda yaklaşık 2.400 kilometrelik Ulusal Efkaristiya Hac rotasını tamamlamaya kendini adadı. Hac ziyaretleri,...

Hristiyanlar Yangının Harap Ettiği Kilisede İbadet Etti

Kutsal Cuma için ibadet etmek isteyen Hristiyanlar, 2022'de Fulani militanları tarafından ateşe verilen kilise binasında bir araya...

Hatay İskenderun’da Palmiye Pazarı

İskenderun’da Bayram Coşkusu Kilise Bahçesine Taştı İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde, geçtiğimiz Pazar günü İsa Mesih’in Yeruşalim’e...

Evrensel Coşku Yaratan “The Chosen” SAT-7’ye Geliyor

SAT-7, uluslararası boyutta başarılı olan The Chosen dizisini yakında platformlarında yayınlanacağını duyurmaktan mutluluk duyuyor. The Chosen, Orta...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi