3 Mayıs 2024 Cuma

Uyanış Gençliği’nde ‘‘Rab’bin Gelişini Özlemle Beklemek’’ Üzerine Konuşuldu

İstanbul’un farklı kiliselerinden gençler 6 Ocak Cumartesi günü, Uyanış Gençliği’nde yeniden bir araya geldi.

Sunuculuğunu Yonatan Günay’ın üstlendiği program, Özgür Tunç ve tapınma grubunun söylediği ilahilerle devam etti. Tapınmanın ardından ‘Çoban’ başlıklı kısa film hep birlikte izlendi.

‘‘Her ay bir şehir için dua’’ zamanında ise bu ay Tokat için dua edildi. Gedikpaşa Protestan Kilisesi’nden Arek Özboyar’ın Tokat hakkında kısa bir bilgi paylaşmasının ardından kentte Müjde’nin (Tanrı Sözü) duyurulması, kilise topluluklarının oluşması ve değerli halkın esenliği için dua edildi.

Ardından Ocak ayında doğanlar sahneye davet edildi ve kendilerine pastör Daniel Günay tarafından dua edildi.

Tanrı Sözü üzerine paylaşımda bulunan Daniel Günay, ‘‘Bu dünyada çoğu şey istediğimiz gibi olmuyor. Çünkü bu dünyada acılar, hastalıklar, yorgunluklar ve ölüm var. Kutsal Kitap, son zamanlarda savaşların, kıtlıkların ve depremlerin yaşanacağını söylüyor. Teknoloji her geçen gün ilerliyor, ancak insan yüreği iyiye gitmiyor. Bazen bu dünyada sonsuza dek yaşayacağımızı düşünüyoruz. Ancak bizlerin umudu bu dünya değil. İmanlılar olarak Rab’bin gelişini özlemle bekliyoruz. Her birimiz Kral’ın çocuklarıyız ve her an gelecekmiş gibi hazır beklemeliyiz. Rab gelecek ve her şeyi yenileyecek. Rabbimiz geldiğinde bizler de yenilenmiş olacağız ve göksel bedenlere sahip olacağız’’ sözleriyle gençleri teşvik etti. 

Paylaşımın ardından Rab, ilahilerle yeniden yüceltildi. Gençler alçakgönüllü bir yürekle Rab’be dualarını sundu. Toplantının ardından paydaşlık zamanında hep birlikte yemek yendi ve sohbet edildi.

Bir sonraki İstanbul Uyanış Gençliği toplantısının ise, 3 Şubat Cumartesi saat 16.00’da UG Salonu’nda gerçekleşeceği açıklandı.

Uyanış Gençliği toplantıları Hristiyan gençlere yönelik olup, tüm Katolik, Ortodoks ve Protestan gençlerin katılımına açıktır. 

(SAT-7 TÜRK/ SMY)

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi