2 Mayıs 2024 Perşembe

Venezuela Başepiskoposu: ‘‘Ülkemizdeki İnsan Hakları İhlalleri Son Olsun’’

Venezuela’da episkoposların Çarşamba günkü genel kurul toplantısında, konferans başkanı ülkede verilmesi gereken temel savaşlardan birinin insan hakları ihlallerinin sona erme arzusu olduğunu söyledi.

Maracaibo Başepiskoposu José Luis Azuaje Ayala, 7 Temmuz’da yaptığı açıklamada, ‘‘Bugünkü mücadeleler, insan hakları ihlallerine son verilmesini talep etmek için tüm anayasal ve yasal mekanizmaların kullanılmasını ve ülkenin uğradığı bozulmanın farkına varılarak buna uygun bir liderlik değişikliği için gerekli kararların alınmasını içeriyor. Ülkenin girmesi gereken diğer mücadeleler arasında, kendimizi bir halk-ulus olarak inşa etmek, vatandaşlık çağrısını yeniden ele almak, kaliteli eğitim için savaşmak, kendimizi onurlu kişiler olarak tanımak, birlikte çalışmak ve hareket etmek, kardeşlik ve sosyal dostluk inşa etmek yer alıyor’’ dedi.

Nicolas Maduro’nun sosyalist yönetimi altında Venezuela, gıda ve ilaç kıtlığı, yüksek işsizlik, elektrik kesintileri, şiddet olayları, siyasi ve sosyal kargaşa ile mücadele ediyor. 2015’ten bu yana dört milyondan fazla kişi ülkelerinden ayrıldı.

Bağımsız sivil toplum kuruluşu Provea, 9 Mart 2021’de güvenlik güçleri tarafından 2020’de en az 2.853 kişinin öldürüldüğünü bildirdi. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin (UNHCR) Haziran 2021 tarihli belgesine göre, 1 Haziran 2020’den 22 Mart 2021’e kadar 87 yargısız infaz gerçekleşti.

Ülkedeki durum göz önüne alındığında, Başepiskopos Azuaje, devlet ve vatandaş arasındaki bağın kalıcı ve istikrarlı olması için ulusu yeniden kurmanın acil bir ihtiyaç olduğunu vurguladı. 

‘‘İçinde bulunduğumuz yabancı siyasi ve kültürel istila karşısında vatandaşlar ve ulus olarak özgürlüğü yeniden kazanmalıyız’’ diyen Başepiskopos, ‘‘Yeniden yapılanma ve siyasi sistemi rehabilite etmek bir gecede veya önceki yılların geleneksel yöntemleriyle yapılamaz. Yapılması gereken, birbirimize yaklaşmak, kendimizi ifade etmek, birbirimizi dinlemek, birbirimize bakmak, birbirimizi tanımak, birbirimizi anlamaya çalışmak ve iletişim noktalarını aramaktır. Bugün ülkemizdeki en ciddi sorun, herkesin kendi yoluna gitmek istemesi. Birlikte yolculuk etmek, Kilise’nin kurucu yoludur ve bunu halktan da isteyebiliriz’’ dedi.

Başepiskopos Azuaj, bugünün lütuf, kültürleşme, dinleme, ilan etme, duvarlar yerine köprüler kurma ve daha iyi ve daha büyük bir biz yaratma zamanı olduğunu söyledi. Başepiskopos, ‘‘Toplumumuzda değişiklikler ancak kendimizi ifade etme, birbirimizi dinleme, iletişim kurma, tavsiye alma ve birlikte karar verme özgürlüğüyle gerçekleşebilir’’ dedi. (CNA)

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi