26 Nisan 2024 Cuma

36 Yılın Ardından Masum Oldukları Anlaşıldı

Maryland eyaletindeki Baltimore şehrinden üç adam, işlemedikleri bir cinayetten mahkum edildikten 36 yıl sonra suçsuz oldukları anlaşıldı.

Alfred Chestnut, Ransom Watkins ve Andrew Stewart adlı gençler, 14 yaşındaki bir çocuğu öldürmekten suçlu bulunarak 1983’te Şükran Günü’nde tutuklandı.

Baltimore Devlet Avukatı Marilyn Mosby, 3 erkeğin suçsuz olabileceğine dair kanıtlar elde edince davanın yeniden açılmasını talep etti. Cinayeti gördüklerini söyleyen 3 tanık ise, verdikleri ifadeyi değiştirerek polis baskısı altında konuştuklarını açıkladı.

Watkins, ‘‘Bu tarif edilemez, harika bir duygu. Bayan Mosby’ye tekrar gün ışığını görmemize yardımcı olduğu için teşekkür ederim. Bu, Rab’bin bir işi. Rab, tutsakları özgür kıldı’’ dedi. Watkins’in kız kardeşi Dollie Boyd ise, “Her gün kardeşimin eve dönebilmesi için Rab’be dua ettim. Tek istediğim buydu” diyerek duygularını dile getirdi.

Marilyn Mosby, bunun bir zafer olmadığını söyleyerek, CNN’e “Bu bir trajedi ve bunun sorumluluğumuzu üstlenmemiz gerekiyor. 36 yıllık hayatları onlardan çalındı ve bunun telafi edilmesi mümkün değil’’ açıklamasında bulundu.

Mosby, beraat kararının ardından tazminat davası için hazırlanıyor. “Yeniden başlayabilmeleri için desteği ve tazminatı hak ediyorlar. Şimdi bunun için savaşacağım” dedi.

Geçen ay, Maryland’de 120 yıl hapis cezasına çarptırılan, ama masumiyeti kanıtlanan beş kişilik bir grup için 9 milyon dolar değerinde tazminat onaylanmıştı.(CBN,CHL)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi