27 Nisan 2024 Cumartesi

Araştırmacılar, Mısır’daki En Eski Kiliseyi Keşfediyorlar

İskenderiye yakınlarındaki antik bir liman kentindeki kalıntılar üzerinde çalışan arkeologlar, Mısır’da keşfedilen en eski kiliseyi açığa çıkardıklarına inanıyorlar. Araştırmacılar, haç şeklinde inşa edilmiş duvarları olan kilisenin muhtemelen MS 4. yüzyıldan kaldığını söylediler. Bu mimari yapı, o zamanki ibadet yerlerinde çok yaygındı.

Dr. Krzysztof Babraj ve Krakow’da bulunan Polonya Arkeoloji Müzesi’nden bir ekip, yerin altında daha da eski bir yapı keşfettiklerinde eski bir Bazilika’nın kalıntıları üzerinde çalışıyorlardı.

En Eski Tapınaklardan Biri

FaithWire’a göre, antik liman kenti olan Marea’daki bulgunun “Mısır’da ve Akdeniz’de erken Hıristiyanlığın büyümesiyle ilgili yeni bilgiler sunması muhtemel.” Babraj, “Bazilika altındaki son araştırmamızda, duvar şeklinde kalıntılarla karşılaştık” dedi. “Daha sonra anladık ki, onlar daha eski bir kilisenin dış duvarlarıymış.”

Yapının kireçtaşı duvarları, içinde bulunan seramik kaplar ve cam parçaları, araştırmacıların kilisenin yaşının 4. yüzyıl ortalarında olduğunu tahmin etmelerini sağladı.

Babraj, “Bu nedenle, bugün Mısır topraklarında bulunan en eski Hristiyan tapınaklardan biri” dedi.

Arkeologlar, eski kilisenin, MS 8. yüzyılda meydana gelen, Bazilika’yı tahrip edip duvar ve sütunlarını orijinal kilisenin üzerine çökerten ve bu nedenle de kiliseyi gömmüş olan büyük bir deprem sonrasında tamamen unutulmuş olduğunu söylediler.

Araştırmacılar, kalıntıların Mısır’daki ilk Hristiyan topluluklarını daha iyi anlamalarına yardımcı olmalarını ve ülkede Hristiyanların ortaya çıkmalarının bir zaman çizelgesi sunmalarını umuyorlar.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi