27 Nisan 2024 Cumartesi

Azize Barbara ve Aziz Saba, İskenderun’da Ayinle Anıldı

Birer gün arayla kutlanan Azize Barbara ve Aziz Saba Bayramları, İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi’nde ayinle kutladı.

4 Aralık’ta kutlanan Azize Barbara, 5 Aralık’ta kutlanan Aziz Saba Bayramları dolaysıyla 4 Aralık Çarşamba akşamı İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesinde ayin düzenlendi. Kilise Pederi Dimitri Yıldırım tarafından yönetilen ayine cemaat üyeleri katıldı.

Günün önemine yönelik İncil’den bölümlerin okunduğun ayinde bir vaaz veren Kilise Pederi Dimitri Yıldırım; “Her yıl 4 Aralık’ta Azize Barbara’yı anma günü yapıyoruz. Azize Barbara 290 yılında yaşamıştı ve kendisi Mesih İsa’ya inanmıştı. Babası Allah’a inanmıyordu, kızı inandığı için kızını kendi eliyle öldürdü.

Bugün aynı zamanda Şamlı Aziz Yuhanna Bayramıdır. Aziz Yuhanna 676 yılında yaşamış bir dini önderdir ve Mesih İsa’ya inandığı için şehit edilmiştir.

Aziz Saba’nın Bayramı ise 5 Aralık’ta kutlanıyor. Aziz Saba rahiplerin babalarıdır, rahipliği öğretendir. 430 yılında yaşamıştır. Manastırlarda yaşamıştır her zaman. 5. yüzyılda insanlara ve rahiplere; Dini, Hristiyanlığın öz yaşamını öğretiyordu” şeklinde konuştu.

Gerçekleştirilen ayin sonrasında ise kilisesi salonunda, Peder Adayı Yusuf Papasoğlu, Azize Barbara’nın hayatını bir slayt eşliğinde katılımcılara anlattı. Slayt sunumunun ardından ise cemaat üyeleri çocuklar Azize Barbara’nın ilahisini Arapça olarak hep birlikte seslendirdiler. Çocukların seslendirdiği ilahi dinleyenlerden tam not aldı. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi