19 Mart 2024 Salı

California’da İki Büyük Deprem Meydana Geldi

Güney California, perşembe ve cuma günleri iki büyük depremle sarsıldı. Bunlardan biri büyük hasara yol açtı.

Fox News’e göre, 6.4 büyüklüğünde güçlü bir deprem Perşembe öğleden sonra Güney California’yı vurdu. İkinci güçlü deprem ise Cuma sabahı 5.4 büyüklüğünde meydana geldi.

Uzmanlar Daha Şiddetli Bir Depremin Olabileceğini Söyleyerek Uyardı

Fox News, Perşembe günkü depremin 1999’dan beri California’yı vuran en büyük deprem olduğunu bildirdi. Mesafeye rağmen, deprem Los Angeles’ta, Orange County’de, San Bernardino’da ve hatta Los Vegas’ta hissedildi.

4 Temmuz sarsıntısı büyük artçı şoklara neden oluken ev yangınları, ağır yaralanmalar, gaz kaçağı ve yol çatlaması gibi önemli hasarlar meydana gledi. Cuma günkü deprem ise saat 4: 07’de Güney California bölgesini vurdu ve önceki günkü deprem gibi, onlarca büyük artçı şoka neden oldu.

Los Angeles Times’a göre, Sismolog Lucy Jones, depremlerden kaynaklanan artçı şokların bir kısmının 5 şiddetini geçebileceğini tahmin ediyor. Jones, artçı sarsıntıların da zarar vereceği anlamına geldiğini belirtti.

Los Angeles Times, merkez üssüne yakın bir bölgede, depremin şiddetinin 7 seviyesine çıktığını ve çok güçlü sarsıntıya neden olduğunu bildirdi. Ridgecrest şehrinde ise, şiddetin seviyesi 6’ya ulaştı, yani burada da güçlü sarsıntılar yaşandı.

Cuma sabahı meydana gelen depremden hemen sonra hasar veya yaralanma bildirilmedi, ancak uzmanlar daha güçlü bir deprem olabileceği konusunda uyarıyor. Jones, Los Angeles Times’a, bu yerin önümüzdeki birkaç gün içinde daha büyük bir deprem geçirme ihtimalinin 20’de 1 olduğunu söyledi.

Jones, Perşembe ve Cuma günkü depremlerin San Andreas fayı üzerindeki etkisinin az olduğunu ancak bu durumun daha büyük bir depremin yaşanmayacağı anlamına gelmediğini belirtti. (CHL)

Gazzeli Genç Kız, SAT-7’ye Konuştu

SAT-7 EKRANLARINDA SAVAŞIN SONLANDIRILMASI VE OKULA DÖNME ÇAĞRISINDA BULUNDU Gazze'de 625.000'den fazla çocuk ve genç aylardır okula gidemiyor...

Ermeni Kilisesi, Surp Krikor Lusavoriç Yortusu’nu Kutladı

Ermeni Kilisesi, İman Atası Surp Krikor Lusavoriç'in, İsa Mesih'e olan imanı uğruna Khor Virab'a (Derin Kuyu) Atılışı...

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Papaz Aleksandır Çıkırık, Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

Edirne'de geçen yıl 17 Mart'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi papazı Aleksandır Çıkırık, ölümünün...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi