26 Nisan 2024 Cuma

Cem Ercin pastör olarak atandı

Emanuel Kilisesi vaizi Cem Ercin, Sent Esprit Katedrali’nde düzenlenen törenle Pastör olarak atandı. Atanma törenini Pastör Behnan Konutgan yönetti. Atanmada  Rev. Turgal Üçal pastör atanan Cem Ercin’e ruhsal öğütleri içeren bir konuşma yaparken, İzmir Karataş Kilisesi önderi Zeki Tanyar da yeni görevinde Tanrı’nın onlara yardım etmesi ve yol göstermesi adına Cem Ercin ve ailesi için dua etti. Ermeni Katolik Kilisesi diyakosu Agop Minasyan da kutsamalara eşlik etti.

Pastör Behnan Konutgan’ın yaptığı konuşmada, İncil’deki önder atanma kurallarını ve önderler için kullanlan sıfatlar hakkında bilgi verdi. İncil’de önderler için sadece üç kelime kullanıldığını belirten Konutgan, şunları söyledi: “Bu üç kelimenin birincisi Grekçe olark prebiteryos Türkçe olarak söylenirse ihtiyar ya da pastör veya kilise önderi, çoban. İkinci kelime ise episkopol yani episkopos yani metropolit yani bishop. Bu iki kelime birbirinin yerine de sıklıkla kullanılıyor. Bugün Cem kardeşimizin atanması için buradayız. Bu atama işi sihirle büyüyle ilgili değildir, Rabb’in sözü uyarıncadır. Pavlus, Timoteos’a Mektuplarında hangi özelliklere uygun kişilerin nasıl atanacağını yazmıştır. Biz de bugün iki bin yıl önceki Kutsal Yazılar uyarınca Cem Ercin kardeşimizin atamasını yapacağız, siz de şimdi bunun tanığı olacak ve onlar için dua edeceksiniz.”

Moda All Saints Kilisesi Önderi Pastör Turgay Üçal ise yaptığı konuşmada “Kutsal Yazılar’a baktığımızda bize çok güzel çağrı örnekleri var. Bunlardan biri Andreas’ın çağrısı, diğeri ise tabii ki Petrus’un çağrısı. Çok ilginç bir şekilde Tanrı İsa Mesih’e Petrus’u götürdüğünde adı Simun idi. Simun işiten demektir. Efendimiz Mesih İsa Simun’la karşılaşır karşılaşmaz, ona dedi ki “bundan sonra sen Petrus’sun. Yani biz bugün biliyoruz ki onun anlamı kaya ve İsa sonra dedi ki “Ben kilisemi bu kaya üzerine inşa edeceğim.” Burada işiten kişi bir çağrı alıyor. Andreas ona dedi ki biz Mesih’i bulduk. Gidip ona bakalım, peşinden gidelim. Andreas’ın yaptığı bir önderlik, bir hizmet rehberliği.  Farkında olmadan bir mana rehberliği yaparak Tanrı’ya hizmet ediyor. Bir çok Mesih inanlısı içinde Mesih olduğu için önderdir zaten. ”

Zekai Tanyar ise yaptığı konuşmada şunları söyledi “Burada Cem’i atama ama aynı zamanda sizlerle berber desteklemek için bulunuyoruz. Bu bir çağrı. Yürekten gelen bir istekten kaynaklanan birşey. Buradaki önderler ve belki cemaat farklı kilise geleneklerinden geliyoruz. Hepimizin farklı görüşleri var. Ama yüreğimizde bir olduğumuz noktalar çok daha temel ve önemli olan noktalardır. O da İsa Mesih’in Rab ve Kurtarıcı olarak yürekten inanıyouz. Gözetmenler ve pastörler çağrıldıkları insanlar arasında hizmet etmek ve onlara çoban olmak üzere çağrılmıştır. Diğer hizmetkarlarla birlikte Tanrı’nın sözünü beyan edip Rabb’in yeni yaratılışını gözetirler Zaten gözetmen kelimesi de buradan kaynaklanır. Rabb’in sözünün habercisi, gözetmesi ve kahyası olarak Rabb’in çocuklarına öğreten besleyen ve bina eden, kaybolanları arayan ve dünyanın kırılganlığı ve karmaşası içinde Mesih’te yürümesi için yol gösterenlerdir.

Daha sonra Tanyar, Cem Ercin’e ruhsal çağrısı ve hizmet sorumluluklarını anımsatarak ondan Rabb’in halkını gözetmesi için söz aldı. Verilen sözlerin ardından ise dört kilisenin önderi tarafından kutsanarak önder olarak atandı. Atanma töreni Emanuel Kilisesi üyeleri tarafından Süryani geleneklerine göre zılgıtlarla ve alkışlarla kutlandı. Atanmanın ardınan Cem Ercin kürsüye davet edilerek ilk vaazını verdi. (Seyfi Genç)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi