26 Nisan 2024 Cuma

Dorian Kasırgası, Bahamalar’da Büyük Hasara Yol Açtı

Bahamalar Başbakanı Hubert Minnis, Atlas Okyanusu’nda görülen en güçlü ikinci kasırga olan Dorion’un çok tehlikeli olduğunu ve ölümlerin kuzeydoğudaki Abaco Adaları’nda meydana geldiğini söyledi.

Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği Bahamalar’da yetkililer, daha önce 5 olarak açıklanan ölü sayısının 7’ye yükseldiğini ve sayının artmasından endişe duyulduğunu aktardı, en az 21 kişi de yaralandı.

Uluslararası Kızılhaç Örgütü’nün verilerine göre bölgedeki 13 bin ev hasar gördü veya yıkıldı.

Daha önce kategori 5 olan kasırganın etkisinin 2 seviyesine gerilediği belirtildi.

ABD Ulusal Kasırga Merkezi, Dorion’un rotasındaki hafif bir kaymanın kasırgayı Florida’nın doğu kıyılarına sürükleyebileceği uyarısında bulundu. Bölgede birkaç gün içinde ölüm tehlikesi yaratabilecek kuvvette fırtına ve rüzgârlar bekleniyor.

Ulusal Kasırga Merkezinden yapılan açıklamada, kasırganın rüzgar hızının saatte 177 kilometreye kadar geriledi. Su baskınları ve elektrik kesintilerine yol açacağı tahmin edilen kasırganın milyonlarca kişiyi etkileyeceği belirtiliyor.

Dorian Kasırgası, şu ana kadar bölgeyi etkisi altına alan en güçlü kasırga olarak kayıtlara geçti.

Kasırga sonrası bir kadın evini 97 köpeğe açtı

ABD’de 15 yıl boyunca evsiz köpeklere yardım faaliyetlerinde bulunan, Chella Phillips adlı kadın, evine aldığı hayvanların birbirleriyle çok iyi geçindiğini belirterek, “Çünkü hepsi sokaklarda eziyet çeken kardeşler olduklarını biliyorlar” ifadelerini kullandı.

Chella Phillps / Facebook

79 yaşındaki Chella Phillips, Facebook mesajında evlerini su basması ve sürekli şimşek çakması nedeniyle hayvanların korktuğunu belirterek, “Diğer adalarda da büyük hasar var” dedi ve ekledi: “Orada yaşayanlar için dua ediyorum.”

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi