26 Nisan 2024 Cuma

Dünyanın Farklı Yerlerinden 10 Mini Kilise

Mini kiliseler, genellikle küçük yerleşim yerlerindeki ormanlarda ya da yol kenarlarına kurulmuş. Bu kiliselerin içinde ziyaret defteri bulunuyor ve bağışlar sayesinde hizmet verebiliyor. Ancak bazıları bağışların düşük ve bazılarının da alanı dar olduğu için küçük olarak inşa edilmiş. Bu kiliseler nedeni ne olursa olsun, Tanrı’nın ayrıntılarda olduğunu kanıtlıyor.

“Mini Ev Hareketi” düşüncesiyle doğan Mini Kiliseler yaşam alanlarını küçültmek isteyen insanların küçük, verimli ve mütevazi evlerde yaşamak, para biriktirmek için bu evleri inşa ediyorlar. Bu düşünce dünyanın her yerinde Kiliseler için de uygulanmış.

Dünyanın farklı yerlerinden seçtiğimiz 10 Mini Kilise şöyle,

*Cross İsland Şapeli – New York, ABD

Dünya’nın en küçük Kilisesi ünvanını taşıyor. 1989 yılında inşa edilen Cross İsland Şapeli, New York’un Oneida kasasında küçük bir göletin ortasına inşa edilmiş ve sadece botla ulaşım sağlanan mini bir kilise. Kilisenin koltuk sayısı ise 2 ve herhangi bir mezhebe bağlı değil.

*Holy Dove Şapeli – Arizona,ABD

Şapel ismini İncil’de Matta 3:16’da Kutsal Ruh’u temsil eden güvercinden almaktadır.

Dr. Watson Lacy ve eşi Ruth, Grand Canyon Hastanesi’nde çalışıyorlardı ve buradaki tek hekim Dr. Lacy’di. 1960 yılında, hastanenin araştırma talebi üzerine geçici bir süre için Arizona’ya gönderildiler. Dr. Lacy burada bir parsel satın aldı ve inşaatla ilgili hiçbir şey bilmemesine rağmen, kanyonda yaptığı araştırmalardan kalan boş zamanlarında eşinin, oğlunun ve birkaç işçinin yardımlarıyla bu Şapel’in inşaatına başladı. Duvarları desteklemek için yerel volkanik kayalar ve fosilleşmiş ağaçlar kullandılar. 1962 yılında inşaat tamamlandı. Tepede bulunan Holy Dove Şapel’i Tanrı’nın iyiliğini ve görkemini yansıtıyor.

Dr. Lacy’nin ölümünden sekiz yıl sonra 8 Mart 1999’da kamp ateşinin neden olduğu yangında Şapel tahrip oldu ve geriye sadece taş duvarlar kaldı. Kısa bir süre sonra Kuzey Arizona Üniversite öğrencisi Christen McCracken ve Ruth Lacy’nin kaynak bulmalarıyla birlikte, 2000 yılının Nisan ayında Ricky Roberts öncülük ettiği gönüllülerin yardımlarıyla eskisine benzer şekilde yeniden inşa edildi.

*Aziz Johann Kilisesi – İtalya

Aziz Johann Kilisesi, San Giovanni olarak de bilinen arka planında Dolomites dağlar arasındakalan bu kilise, yeşil çayırıda gerçekten inanılmaz bir manzara oluşturuyor. Bu inanılmaz mini kilise, İtalya Villnoss ‘da yer alıyor.

 *Aziz Jude Şapeli – Kuzey Karolina, ABD

ABD’nin Kuzey Karolina eyaletine bağlı Madison ilçesinde bulunan bu mini kilisedir. Otoban kenarında bulunan bu kiliseye girip dinlenebilirsiniz. Kanseri yenmiş bir kadın tarafından yaptırılan bu kilise her zaman açık.

*Kara Orman Yol Kenarı Kilisesi – Almanya

Kara Orman’da bulunan oldukça küçük olan bu kilise, yürüyüş yapanlar için dinlenmek ve dua etmek için mükemmel bir yer.

* Sergiyev Rosad Mini Kilise – Rusya

Sergiyev Posad 15. yüzyılda Rusya’nın en büyük Manastırı’nın inşa edildiği ve hala daha bu ünvanını koruyan Moskova’nın 70 km kuzey doğusunda ‘mutlaka görülmesi’ gereken şehirlerinden biri.

Konchura Nehri’nin yanında ağaçların arasına gizlenmiş küçük ahşap bir kilisedir. Genellikle insanlar ve rahipler, vaftiz için bu küçük kiliseyi seçiyor.

* Shuswap Gölü Mini Kilisesi – Britanya Kolombiyası 

Kanada’nın en batısındaki eyalette ve  Shuswap Gölü yakınlarında bulunan,8 koltuğa sahip bir kilisedir.

*Aziz Genevieve Şapeli – Fransa

Maas Nehri’nin kıyısında Aziz Genevieve Şapeli, yürüyüş yapanlar için ideal bir dua yeri. Proje yürüyüş yapanlar  için bir sığınak gibi düşünülerek, yaz etkinliklerine uygun bir yer sunmayı amaçlanarak inşa edilmiş.

*Yedi Şehitler Kilisesi – Yunanistan Sifnos Adası

Sifnos Adası’nın Kastro kasasında bulunan ve adacıklar üzerine inşa edilmiş Yedi Şehitler Kilisesi, muhtemelen Ada’nın en çok fotoğraflanan kiliselerinden biri. Beyaz boyalı ve yuvarlak mavi kubbeli olarak Yedi Şehitler Kilisesi, geleneksel Kiklad mimarisine göre inşa edilmiştir.

Sadece rahipler için özel günlerde vekutlamalarda açık olan kilise, genellikle kapalı.

*Aziz Petrus Deniz Kilisesi ( Küçük Mavi Kilise ) – Hawaii 

Holy Rosary adı altındaki arazi 1876 yılında Kral Kalakaua tarafından Kilise’ye verilmiş. Hawaai’nin Kalakua kasabasında yer alan bu küçük kilise 1880 yılında inşa edilmiş. Çan ve Kilise’nin bahçesi 1938 yılında eklenmiş. Sakin bir düğün ve kutlamalar için bölgedeki en  popüler kiliseler arasında.  (BA)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi