26 Nisan 2024 Cuma

Ekümenik Buluşma Bugün Sona Eriyor

patrikhane bulusmaEkümenik Ortodoks Patrikhanesi’ne bağlı 140 civarında metropolit, başepiskopos ve episkopos, “bio-etik ve kilise”, “dinlerarası diyalog çalışmaları”, “çevre konusunda kilisenin aktif rolü” konularında görüşmek üzere 28 Ağustos’ta toplandı. Toplantılar bugün sona erecek. 

Ekümenik Ortodoks Patrikhanesi’ne bağlı metropolit, başepiskopos ve episkoposlar, İstanbul’da gerçekleştiliren istişare toplantısında bir araya geldi.

Amerika, Avrupa, Avusturalya ve Asya kıtalarından, Girit, On İki Ada ve Kuzey Yunanistan’dan İstanbul’a gelen 140 civarında metropolit, başepiskopos ve episkopos, Beyoğlu’ndaki Aya Triada Rum Ortodoks Kilisesi’nde toplandı. Toplantıda, Ekümenik Ortodoks Patriği Bartholomeos da yer aldı.

Buluşmanın amacı, “patrikhane öncülüğünde geliştirilen konular hakkında dünyanın muhtelif ülkelerinde görev yapan temsilcileri bilgilendirmek” ve “kendileriyle fikir teatisinde bulunmak” olarak belirlendi.

Toplantıda ele alınacak konular, “14 müstakil Ortodoks kilisenin ortak arzusu ve iradesiyle 50 yıldan bu yana süregelen Panortodoks Sinod çalışmaları ve takvimi”, “Çevre konuları ve bu konuda kilisenin sağlayabileceği aktif rol”, “Bio-etik ve kilise” ve “Dinlerarası diyalog çalışmaları” şeklinde sıralandı.

Bugün başlayan istişare toplantısı, bugün sona erecek. (AA)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi