26 Nisan 2024 Cuma

Her Yıl Bin Kişi “Şeytan Çıkarma” İçin Kiliselere Talepte Bulunuyor

Belçika’da İlahiyat Profesörü Rik Torfs, her sene neredeyse bin kişinin “şeytan çıkarma” talebiyle kiliseye talepte bulunduğunu açıkladı.

Belçika’nın Flemenkçe yayın organı De Morgen gazetesine demeç veren İlahiyat Prf. Rik Torfs, Ülke’de bir takım kiliselerde Pederlerin “şeytan çıkarma” ayinleri düzenlediğini belirtti.

Prf. Torfs, 2005’ten günümüze Vatikan’da “şeytan çıkarma” alanında özel seminerler verildiğini, seminerlerin, ilahiyatçı, psikolog, doktor, kriminoloji uzmanı ve tarihçiler tarafından verildiğini kaydetti.

Her hangi bir kayıtlı istatistik bulunmamasına rağmen Belçika’da her yıl yaklaşık olarak bin kişinin kiliselere “şeytan çıkarma” için talepte bulunduğunu da belirten Prf. Torfs, özellikle Flaman bölgesinde yer alan Averbode Manastırı’na ilginin bir hayli yoğun olduğunu belirtti.

Prf. Torfs, “şeytan çıkarma” ayinlerinin filmlerin aksine “sihir ya da büyücülük” barındırmadığını, daha ziyade bir “ruhsal savaş ve arınma” şeklinde yapıldığını vurguladı.

Ünlü Averbode Manastırı’nın Başrahibi Marc Fierens de kendisinin bizzat Piskoposluk tarafından “şeytan çıkarıcı” olarak görevlendirildiğini, talepte bulunan insanların genelinin sıkıntılarını can kulağıyla dinlediklerini ve bunları ilahiyat açısından değerlendirerek duada kaldıklarını kaydetti. (aa)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi