26 Nisan 2024 Cuma

İran’da Büyük Uyanış

İranlı ve Afganistanlı 200’den fazla kişi vaftiz oldu.

İsa Mesih, mucizelerini İran’da sessiz ama etkili bir şekilde göstermeye devam ediyor. Hatta çok daha fazlası ona iman ediyor.

Elam Hizmetleri tarafından İran’ın dışında özel bir bölgede 200’den fazla İranlı ve Afganistanlının vaftiz olduğu ve sekiz farklı İran Kilisesi’nden gelen grubun vaftiz törenine katıldığı belirtildi. Törende yeni vaftiz olan inanlılar hayatlarının İsa Mesih’le nasıl değiştiğini anlattıkları tanıklıklarıyla devam etti.

Vaftiz olan inanlılardan biri tanıklığını anlatırken, “Hiçbir zaman geçmişimden ötürü özgür olacağımı düşünmemiştim, İsa Mesih beni özgür kıldı” dedi.

God Reports, İran’da Hristiyanlığın büyümesinin muhteşem olduğunu ve birçok istatistikçinin İran Kilisesi’nin dünyada büyüyen en hızlı kilise olduğunu belirtti. Elam Hizmetleri’nden Mark Howard, “20 sene önce, herkes İran’da 2 bin -5 bin inanlının olduğunu düşünürdü. Şimdi ise, neredeyse 1 milyona yaklaştı” dedi ve “Tanrı gerçekten bir şeyler yapıyor,söz hızlı bir şekilde yayılıyor” ifadesinde bulundu.

Mark Howard, her gün birçok kişinin İsa Mesih’e geldiğini ve “eğer aç birine ekmek ve su verirseniz, onu başkalarıyla paylaşmak isteyecektir. Harika tanıklıklar yaşıyorlar ve bu yüzden tanıklıklarını paylaşıyorlar” dedi.

İran’da kilisenin büyümesine neden olan birkaç faktörü aktaran Howard, “Son birkaç yıldır yapılan yaptırımlar yüzünden hayat düzelmedi” açıklamasını yaptı.Dahası, İsa Mesih’i bir peygamber olarak gören İranlılardan özel bir ilginin olduğunu da sözlerine ekledi. Howard, “İranlı insanların çoğu gerçeği arama konusunda büyük bir arayışları var ve doğal olarak İsa Mesih’e yöneliyorlar. İsa Mesih’ten bahsedince dinlemek için istekli oluyorlar” dedi.

Open Doors’a göre, İran inanç zulümlerinin en çok olduğu ülkeler listesinde 9’uncu sırada.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi