26 Nisan 2024 Cuma

İstanbul’daki Birlik Dua Haftası Bakırköy Latin Katolik Kilisesi’nde Başladı

İstanbul’daki Hristiyanların Birliği için yapılan duası haftası Cumartesi günü Bakırköy Meryem Ana Rosario Kilisesi’nde başladı.

Her sene olduğu gibi farklı mezheplerin bir araya gelerek beraber dua ettiği Hristyanların Birliği için Dua Haftası, Cumartesi akşamı İstanbul’da başladı. Dua haftasının açılışı, İstanbul Latin Katolik Kilisesi Episkoposu Monsenyör Ruben Tierrablanca’nın Türkçe yönettiği ayinle Bakırköy Meryem Ana Rosario Kilisesi’nde gerçekleştirildi.

Latin Katolik farklı cemaatlar hariç, Süryani Ortodoks Kilisesi’nden Abuna Hanna Akgüç, Ermeni Gregoryen Kilisesi’nden ve Ekümenik Patrikhane’den temsilciler, Alman Evanjelik Kilisesi’nden Pastör Gabriele Pace ve Immanuel Protestan Kilisesi’nden Pastör Cem Ercin, ilk dua gününe katıldılar. Beyoğlu Santa Maria de Draperis Latin Katolik Kilisesi cemaatinin Afrikalılardan oluşan korosu ayine renk kattı.

Birlik duası haftasının bu seneki teması “Doğruluğun, yalnız doğruluğun ardınca gidin” olarak daha önceden belirlenirken açılış gününün dua konusu, “Bunun yerine adalet su gibi, doğruluk ırmak gibi sürekli aksın” idi.

Ermeni Kilisesi temsilcisi Ermenice ardından Ekümenik Patrikhane temsilcisi Rumca ve Pastör Cem Ercin Türkçe olarak, Kutsal Kitap’tan İsa Mesih’in Sözleri’nden okudular. Abuna Hanna ise, Luka bölümünden okudu.

Episkopos Mgr. Ruben Tierrablanca, vaazında Birlik Dua Haftası’nın anlamını anlattıktan sonra Evrensel dualarda her dua farklı bir okuyucu tarafından okundu.

Ardından Meryem Ana Rosario Kilisesi’nden Peder Luca, herkese 2 adet kart üzerine birlik ve barış için kişisel dileklerin yazılmasını rica etti. Katılımcılara kartlarından birinin dilek sahibinde kalmasını diğerini ise kiliseye sunulmasını istedi. Ayin bitiminde 2 görevli rahip, herkesten bir başkasının kartını alması istendi, böylece gelen tüm atılımcılar hem kendi hem de diğer karttaki dualar için Birlik Duası Haftası boyunca dua edebilecekler.

Dua bitiminde tüm katılımcılar beraber yemek yemek için davet edildi ve katılımcılar birlik ve beraberlik içinde esenlikle sohbet ettiler.

Dua haftasının ikinci günü, 20 Ocak Pazar günü Kadırga Aya Kiryaki Rum Ortodoks Kilisesi’nde yapılırken, bugün Beyoğlu Dutch ‘inde yapılacak. Dua Haftası, 22 Ocak Salı Alman Evanjelik Kilisesi’nde, 23 Ocak Çarşamba Feriköy Bible House Immanuel Kilisesi’nde, 24 Ocak Perşembe Tarlabaşı Meryem Ana Süryani Ortodoks Kilisesi’nde, 25 Ocak Cuma Gümüşsuyu Sacre Coeur Süryani Katolik Kilisesi, kapanış ise 26 Ocak Cumartesi günü Bakırköy Dzununt Surp Asdvadzadzni Ermeni Kilisesi’nde yapılacak.

(SAT-7 TÜRK/Nathalie Ritzmann-İstanbul)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi