28 Nisan 2024 Pazar

Esad: “Antakya Rum Ortodoks Kilisesi’ni Bölme Girişimlerine Tanıklık Ediyoruz”

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Antakya Rum Ortodoks Kilisesi’nin Lübnan ve Suriye kiliseleri şeklinde bölünmesi için girişimlerin olduğunu belirtti.

Şam’ı ziyaret eden Rus heyetine başkanlık eden Rusya-Suriye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Dmitry Sablin, Beşar Esad’ın Antakya Rum Ortodoks Kilisesi’ni bölme girişimleri hakkındaki sözlerini basın mensuplarıyla paylaştı.

Sablin’in aktardığına göre Esad, Lübnan M etropolitliğine bağımsızlık sağlamak için Ukrayna’dakine benzer bir şekilde Antakya Rum Ortodoks Kilisesi’nin bölünme girişimleri olduğunu ifade etti.

Esad, “İnananların ayırma girişimleri, sadece sizin için değil, bizim için de en ciddi sorunlardan biri. Bugün Suriye ve Lübnan’daki Antakya Rum Ortodoks Kilisesi’ni bölme girişimlerine tanıklık ediyoruz. Lübnan Metropolitliği’ne bağımsızlık verilmesi hakkında görüşmeler yapılıyor. Bu süreç bir süre daha devam edebilir” dedi.

“Hristiyanlık sevgi ve barış içinde bir arada yaşamadır, ancak bugün bunun halkları ve kiliseleri bölme girişimleri ışığında çalışmadığını görüyoruz” vurgusunda bulundu.

Antakya Rum Ortodoks Kilisesi, esas olarak Suriye ve Lübnan’da, ayrıca Irak, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Umman’da bulunan diyakoslardan oluşan yerel bir otosefal bir Ortodoks Kilisesi’dir.(Almasdarnews, Tass, Sputnik)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi