26 Nisan 2024 Cuma

Katolik Kilisesi ABD-Kuzey Kore Zirvesi İçin Umutlu

Geçtiğimiz salı günü, ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore Lideri Kim Jong – Un arasında Singapur’da yapılan zirve sonrasında, Taizé topluluğundan Rahip Anthony, Güney Kore’deki Katoliklerin olumlu bir sonuç alacağından ümitli olduklarını, ancak sayısız muhtemel engelin farkında olduklarını söyledi.

Dünyanın dört bir yanındaki Katolikler, geçtiğimiz salı günü Singapur’da ABD ve Kuzey Kore liderleri arasında yapılan zirve için dua ediyor.

Pazar günü Papa Francis, halktan dua etmelerini istedi. Papa bu zirvenin Kore yarımadasında ve tüm dünyada barışın geleceğine katkıda bulunacağı yönündeki umutlarını dile getirdi.

1980 yılından bu yana Güney Kore’deki Taize Topluluğu’nda görev yapmakta olan Rahip Anthony, Vatikan Haberlerinden Xavier Sartre’a, ne beklemek gerektiğini bilmese de, Katoliklerin zirvenin Kuzey ve Güney Kore arasında yeni bir uzlaşı sürecinin başlangıcı olacağını umduğunu söyledi.

Anthony Kuzey ve Güney Kore ülkelerinin insanları arasındaki ilişkiyi çok uzun süredir çok fazla nefret var diye ifade ediyor.

Bu umuda güvenip güvenmediği sorulduğunda, Rahip Anthony göz önünde bulundurulması gereken çok sayıda faktör olduğunu ve ancak bekleyip göreceğimizi söylüyor.

Kore halkı ile ilgili olarak, Rahip Anthony, Kuzey Kore liderinin önceki toplantılara tepkisinin Güney Korelilerin umutlarını arttırdığını belirtiyor. Rahip Anthony Güney Kore halkının Kuzey’in liderinin bir canavardan ziyade bir insan olduğunu keşfettiklerini aktardı.

Kuzey Kore’nin lideri hakkındaki yeni görüşleri sayesinde, Güney Koreliler Salı günkü toplantının sonucunun olumlu olacağından umutlu. (Vatican News)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi