27 Nisan 2024 Cumartesi

Kuzey Kore’de tutuklanan 3 Hristiyan’dan biri serbest bırakıldı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Kore’de gözaltında olan bir vatandaşının serbest bırakıldığını açıkladı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, “Kuzey Kore’de tutulan 3 Amerikalıdan kore kuzey‘nin (56) serbest bırakıldığını” belirterek, Fowle’nin eve dönmek üzere yolda olduğunu söyledi.

Harf, konuşmasında “Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin Fowle’yi serbest bırakma kararını memnuniyetle karşıladıklarını” ifade ederek, Kuzey Kore’nin başkenti Pyongyang’daki elçiliği kanalıyla Fowle’nin serbest bırakılması yönündeki müzakereleri yürüten İsveç’e “bitmez tükenmez çabalarından” ötürü teşekkür etti.

Marie Harf, ABD’nin, Kuzey Kore’de tutulan diğer 2 ABD vatandaşı Matthew Miller ve Kenneth Bae’nin serbest bırakılması için çabalarını sürdürdüğünü de sözlerine ekledi.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest de Kuzey Kore’nin Fowle’yi serbest bırakmasını, olumlu bir karar olarak nitelendirirken, Pyongyang yönetimine, diğer ABD vatandaşlarını da serbest bırakması çağrısında bulundu.

Kuzey Kore’ye 29 Nisan’da giden ve mayısta İncil’i, Kuzey Kore’nin liman kenti Çongjin’deki bir gece kulübünde bırakmak suçlamasından gözaltına alınan Fowle, yargılanmayı bekliyordu.

Hristiyanlığı yaymaya çalışmak, Kuzey Kore’de suç kabul ediliyor. Diğer ABD vatandaşları Bae ve Miller, Kuzey Kore’de haklarındaki suçlamalardan yargılanıp mahkum edilmişlerdi.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi