19 Mart 2024 Salı

Makedon Ortodoks Kilisesi’nin Tanınması Adına Komite Kuruldu

Bulgar Ortodoks Kilisesi, Makedon Ortodoks Kilisesi’nin himaye edilme talebini görüşmek üzere bir komite kurulduğunu açıkladı. Ulusal Ortodoks Kiliselerinin(Rus, Yunan…) katılımlarıyla gerçekleştirilecek komite ile birlikte Makedon Ortodoks Kilisesi’nin diğer Ortodoks Kiliseleri tarafından onaylanması için, Bulgar Ortodoks Kilisesi’nin öncülük etmektedir.

Sorunun Çözülmesi Adına Komite Oluşturuldu

Bulgar Ortodoks Kilisesi, 27 Kasım Pazartesi günü gerçekleştirilen toplantıda, Makedon Ortodoks Kilisesi’nin Sırp Ortodoks Kilisesi ile yaşadığı statü probleminin diğer Ortodoks Kiliseleri ile görüşüldüğünü açıkladı. Yapılan görüşmeye göre bu sorunu çözmek adına bir komitenin oluşturulduğu açıklandı.

Kutsal Bir Görev

Bulgar Patrikhanesi’nin web sitesinden yapılan açıklamaya göre, Makedon Ortodoks Kilisesi’nin bağımsız statüsünün diğer Ortodoks Kiliseleri tarafından onaylanması adına savunuculuk ve öncülük etmenin kendilerinin “kutsal bir görevi” olduğu belirtildi.

Yapılan açıklamanın devamında, Bulgar Ortodoks Kilisesi’nin hiçbir zaman Makedon Ortodoks Kilisesi’nin “çektiği sıkıntılara” bağımsız kalınmadığı ve iki ulus arasındaki kardeşliğe  dikkat çekildi.

Makedon Ortodoks Kilisesi’ne Sahip Çıkılmalı

Bulgar Kutsal Meclisi’nde, Makedon Kilisesi’nin statüsü tartışıla dursun, Makedon Kilisesi’ne deskte olmak adına yüzlerce kişi bir araya geldi ve Bulgar Kilisesi’nin doğru bir karar vermesini ümit ettikleri dile getirdiler.

Öncülük Edilebilir Ancak Tek Taraflı Kabul Edilemez

Komiteye öncülük etmesi beklenen, komisyon üyelerinden Lovech Metropoliti Gavrail, Bulgaristan Ortodoks Kilisesi’nin talebi tek taraflı olarak kabul edemeyeceğini aksi halde kendilerine zarar vereceklerinin altını çizdi.

Bulgaristan Devleti’de Olumlu Bakıyor

Makedon Ortodoks Kilisesi tarafından gönderilen mektubun geçen hafta, Bulgaristan Devlet Başkanı Rumen Radev ve Bulgaristan Ortodoks Patriği tarafından ele alındığı açıklanmıştı. Gerçekleştirilen toplantının ardından, “ Bulgaristan Devleti ve Kilisesi, Makedonya ile ilişkileri ilerletmek adına birleştiler” şeklinde bildiri yayınlayarak süreci olumlu yönde destekledikleri beyan edildi.

Gazzeli Genç Kız, SAT-7’ye Konuştu

SAT-7 EKRANLARINDA SAVAŞIN SONLANDIRILMASI VE OKULA DÖNME ÇAĞRISINDA BULUNDU Gazze'de 625.000'den fazla çocuk ve genç aylardır okula gidemiyor...

Ermeni Kilisesi, Surp Krikor Lusavoriç Yortusu’nu Kutladı

Ermeni Kilisesi, İman Atası Surp Krikor Lusavoriç'in, İsa Mesih'e olan imanı uğruna Khor Virab'a (Derin Kuyu) Atılışı...

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Papaz Aleksandır Çıkırık, Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

Edirne'de geçen yıl 17 Mart'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi papazı Aleksandır Çıkırık, ölümünün...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi