27 Nisan 2024 Cumartesi

Mısır’daki Kiliseler Onarılıyor

Mısır’da, neredeyse tüm kiliseleri yok eden saldırıların ardından onarılmaya başlandığı, Devlet Başkanı Abdülfettah el Sisi tarafından açıklandı. Onarım çalışmalarının geciktiği için Hristiyanlar’dan özür diledi ve 2016 yılının sonuna kadar restorasyon çalışmalarının tamamlanacağı sözünü verdi.

2013 yılında, Kıpti Hristiyanlar ülkenin kuzeyinde saldırılarla karşı karşıya kaldılar. Ülke nüfusunun yüzde 10’unu oluşturan Kıpti Hristiyanlarının yaptığı protestoların sebebiyle, Devlet Başkanı Muhammed Mursi istifa talebini verdi. Protestolar sırasında birçok Hristiyan öldürüldü, kilise ve okul saldırıya uğradı.

Saldırılar sonrasında yıkılan kiliselerin onarımını, ülkenin silahlı kuvvetlerinin ödeyeceğini belirten Başkan Sisi, ordunun Kıpti Kilisesi ile işbirliği yapmaya başladığını belirtti.

Piskopos Makarios El Minya “Cumhurbaşkanı’nın, kiliselerin onarımına devam edileceğine dair verdiği sözünü takdir ediyorum.” dedi. Aynı zamanda, kiliselerin yeniden onarılmasında katkıları olan ordu kuvvetlerine minnettarlığını dile getirdi. “Terör saldırılarında yıkılan kiliseleri eski durumundan daha iyi hale getirmek için ellerinden geleni yapıyorlar ve saldırılar sırasında tapınakları korumaya çalışan, Hristiyan komşularına sığınak hizmeti veren halka minnettarım. Onlar hayat kurtardılar.” dedi.

Piskopos El Minya, sözlerine devam ederek, “Ama çok şükür ki, radikal fanatiklerin tüm çabalarına rağmen, Mısır’da Hristiyanlık sadece varlığını sürdürmekle yetinmiyor, aynı zamanda başarılı bir şekilde büyüyor.” dedi.

Kıpti Hakları Grubu Maspero Youth Union kuruluşunun raporuna göre, 65 kilisenin yakıldığını ve tahrip edildiğini belirtti. (AI)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi