27 Nisan 2024 Cumartesi

Norveçli Aile Çocuklarına Kavuştu

Norveç Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, üç ay önce Pentakostçu Hristiyan ailenin yaşları 5 ay ile 10 yaş aralığındaki 5 çocuğunu evde verdikleri Hristiyan öğretisinin yanlış olduğu iddiasıyla ellerinden almıştı. Aylar sonra kurumun izin vermesi üzerine çocukların anne ve babasını görebilmesine sadece 3 saat izin verildi.

Bodnariu çiftinin kızları, 9 yaşındaki Eliana ve 7 yaşındaki Naomi, okulda arkadaşlarına anne babalarından dayak yediklerini söyledi. Bu konuda oldukça duyarlı olan Norveçli yetkililerin ve okul yönetiminin devreye girmesiyle, çocukları aileden aldı. Anne ve babanın çocuklara fiziksel şiddet uyguladığı ve din eğitiminde aşırıya gittiği kayıtlara geçti. Bodnariu ailesi çocuklarına kesinlikle kötü davranmadıklarını söyleyerek iddiaları reddetti. Buna rağmen Çocuk Esirgeme Kurumu ise çocukları dava devam ederken 3 farklı aileye verdi.

Çocuklarla görüşme konusunda, annenin haftada iki kez, günde birkaç saati geçmeyecek şekilde 6 aylık bebeğini görmesine müsaade edildi. Geçtiğimiz günlerde baba da oğullarıyla görüşme izni aldı. Fakat ailenin kızları ile görüşmesine halen izin verilmiyor. Kurum, 3 ay geçtikten sonra ancak bütün aileyi sadece 3 saat için bir araya gelmesine izin verdi.

Buluşma esnasında yemek yemeden önce ailenin bir arada dua etmesine izin verildi.

Aile çocukların velayetini geri almak için çabalamaya devam ediyor. Sosyal hizmetler kendi kanunları gereğince ailenin psikolojik tedavi görmesini talep ediyor.

Bir sonraki duruşmanın Mart ayında yapılması planlanıyordu, ancak mahkemenin dava yoğunluğu sebebiyle Mayıs ayına ertelendi. (Olga Daşcinscaia)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi