26 Nisan 2024 Cuma

Ortodoks Gençler Karnavalı Kutladı

İskenderun’da yaşayan Ortodokslar, her yıl geleneksel olarak “Paskalya Orucu” öncesi düzenledikleri karnavalların ilkini geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirdi. İskenderun Aziz Corç Ortodoks Kilisesi (Mar Circos) bahçesinde bir araya gelen Hristiyan vatandaşlar oruç dönemine girmeden önce gönüllerince eğlendi.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen karnavalların ilkini gerçekleştiren cemaat üyeleri, oruç dönemine girilmesini halaylar çekerek kutladı. İskenderun Ortodoks Kilisesi Fukara Vakfı Yönetim Kurulu tarafından da cemaat üyelerine pilav üstü döner ve yöresel tatlı olan Müşebbek ikram edildi.

karnaval (7)Aziz Corç Ortodoks Kilisesi bahçesinde toplanarak yemeklerini ve tatlılarını yiyen İskenderunlu Ortodokslar, daha sonra Davul-Zurna eşliğinde halaylar çekerek Paskalya Dönemine erişebilmenin sevincini yaşadılar. Cemaat üyeleri Türkçe ve Arapça çalınan şarkılarla mutluluklarını saatlerce sürdürdüler.

Karnaval etkinliğine, İskenderun Ortodoks Kilisesi Fukara Vakfı Başkanı Can Teymur, Yönetim Kurulu üyeleri ile İskenderun Ortodoks Kilisesi Pederi Dimitri Yıldırım’ın yanı sıra çoğunluğu gençlerden oluşan kalabalık bir cemaat grubu katıldı. İki Pazar üst üste düzenlenecek karnavalların ardından, Ortodoks Cemaati yaklaşık 50 gün sürecek olan Paskalya orucuna başlayacak.

Latince “Carne Vale” (Ete veda) sözünden gelen karnaval, et yenilmeyen paskalya orucu öncesinden düzenlenen şenlikleri ifade etmek için kullanılır. (İlyas Terbiyeli / SAT-7 TÜRK – İskenderun)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi