27 Nisan 2024 Cumartesi

Papa Françesko Bilgisayar Kodu Yazan İlk Papa Oldu

Papa Françesko, BM için hazırlanan bir uygulamaya bir satır kod yazarak, tarihte bilgisayar kodu yazan ilk Papa oldu.

Papa Françesko Perşembe günü, dünyanın dört bir yanından gelen gençlerin yardımıyla bir satır kod yazarak bilgisayar tarihine geçti. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Geliştirme Hedefleri’ni öne çıkarmak için yazılan uygulamaya bir satır kodla destek olan Papa Françesko böylece tarihte kod yazan ilk Papa oldu. Seattle’dan girişimci ve Code.org’un kurucu ortağı Hadi Partovi ‘Barış için Programlama’ adlı etkinliği sunmak için hazır bulundu.

Gençler Papa’ya Kod Öğretti

Papa, düzenlenen etkinlikte dünyanın her tarafındaki çocuklara ortak bir mesaj gönderdi. Tüm çocukların bilgisayar bilimlerini öğrenmelerini ve yaratıcılıklarını geliştirmelerini söylerken ayrıca bu becelerileri herkesin iyiliği için kullanmalarını ekledi. Şili’den News York’tan ve Çin’den gelen üç bilgisayar bilimi öğrencisi kızla birlikte uygulamanın son satırındaki kodu yazan Papa barış çağrısında bulundu.

setScreen(“por la paz”);

(Parantez içindeki ifade İspanyolca ‘barış için’ anlamına geliyor)

Ardından uygulamanın ekranında şu yazı göründü: “Bilgisayar bilimi genç insanlara, kendi topluluklarında barışı oluşturmaları için güç veriyor. Herkes bu teknolojiyi nasıl kullanabileceğini öğrenmeli ve bu yaratıcı gücü barış için kullanmalı.”

Hadi Partovi ise Papa ile yapılan buluşmayı kişisel bir proje olarak adlandırdı ve Code.org ile resmi olarak bir ilişkisi bulunmadığını belirtti. Code.org altı yıl önce Amerika’daki her çocuğa bilgisayar bilimini öğretmek amacıyla faaliyete geçmişti. Partovi, bu etkinliğin kurumla bir ilişkisi olmadığını ancak Code.org’un Scholas Occurrentas ile öğrencilere teknolojiyi iyilik ve dünya barışı için kullanma odaklı bir bilgisayar bilimi eğitimi vermek için birlikte çalışacaklarını belirtti.

Partovi toplantı sırasında şunları söyledi:

“21. yüzyılda bilgisayar bilimi, her öğrencinin öğrenmesi gereken temel bir konu. Okullarda bilgisayar bilimi eğitimi verilerek öğrencilerin geleceğe hazırlanması, çocukların yaratıcılıkla güçlendirilmesi ve teknoloji ve yaratıcılıktan nasıl istişare edebileceklerinin öğretilmesi gerek.”

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi