27 Nisan 2024 Cumartesi

Papa’nın temsilcisi Kardinal Filoni, Hristiyan mülteciler için Irak’ta

Papa Franciscus’un temsilcisi Kardinal Fernando Filoni, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ndeki (IKBY) Hıristiyan mültecilerin durumuyla ilgili görüşmelerde bulunmak üzere Erbil’e geldi.

Erbil Uluslararası Havalimanı’nda, IKBY Din İşleri Bakanı Kemal Müslüm tarafından karşılanan Filoni, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Kürdistan bölgesine ikinci gelişim. İlk gelişimde görevimi yerine getirdim ama aklım burada kaldı. O nedenle sığınmacıların son durumunu yerinde görmek üzere tekrar geldim” dedi.

Filoni, Papa’nın Kürt bölgesini ziyaret edeceğine dair söz verdiğini tekrarlarken bunun ne zaman gerçekleşeceğinin henüz netleştirilmediğini ifade etti.

Papa’nın talebi üzerine ve temsilcisi olarak Kürt bölgesinde bulunduğunu hatırlatan Filoni, “Kürdistan bölgesine, Hristiyan sığınmacılara yönelik yardımlarından dolayı özellikle teşekkür ediyorum. Papa’da Kürdistan bölgesine teşekkür ve takdirlerini yolladı” şeklinde konuştu.

Bu haftanın Hristiyan alemi için önemli olduğunu vurgulayan Filoni şunları kaydetti: “İnancımıza göre bu hafta içinde İsa Mesih kardinal filonigökyüzüne çıkıp hayatını milletine bağışladı. Yaşam bu hafta içinde yenileniyor. Bu vesileyle sığınmacıların yaşamlarının yenilenmesini ve evlerine dönmelerini diliyoruz.”

IKBY Din İşleri Bakanı Kemal Müslüm ise Filoni’nin Erbil’de bulunmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Konuğumuz, Papa’nın resmi temsilcisi olarak Kürdistan’da bulunmaktadır. Ziyaretin amacı sığınmacıların durumunun yakından görmek ve ihtiyaçları tesbit etmektir. Ayrıca sığınmacıların taleplerinin karşılanması için kendileri uluslararası kamuoyuna çağrıda bulunacak.

Kardinal Filoni’nin, IKBY temasları kapsamında Duhok, Süleymaniye ve Kerkük kentlerinde bulunan sığınmacıların yanı sıra Ezidilerin kutsal mekanı Laleş’i de ziyaret edeceği belirtildi.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi