19 Mart 2024 Salı

Patrikhane’ye Diriliş Ziyareti

patrikler

Ermeni Patrik Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan, Kutsal Diriliş Yortusu’nu kutlamak için Dinler ve kiliseler arası ilişkiler sorumlusu Episkopos Sahak Maşalyan, Ruhani Meclis sekreteri Kıdemli Peder Krikor Damadyan ve yayın bölümünden Diyakos Artun Damadyan ile birlikte  Ekümenik Patrikhane’yi ziyaret etti.

Patrikhane girişinde din görevlileri tarafından karşılanan Başepiskopos Aram Ateşyan, Patriklik Kilisesi’nde dua etti. Ziyaretçiler, burada Kutsal Diriliş ilahisini okunduktan sonra, Ekümenik Patrik Bartholomeos tarafından, çalışma odasında kabul edildiler.

Patrik Genel Vekili, Patrik Hazretleri’nin şahsında, Rum cemaatinin Kutsal Diriliş yortusunu kutladı. Patrik Bartholomeos Hazretleri, Kutsal Hafta ve Kutsal Diriliş Yortusu törenlerine bu sene kendi doğum yeri olan İmroz’da kutlamıştı. Uzun yıllar Kutsal Diriliş Yortusu törenleri gerçekleşmeyen bu adadaki törenlere akrabaları ile katılan Patrik Hazretleri için, bu yılki Kutsal Hafta’nın ayrı bir önemi vardı. Yortu coşkusunu yaşamak üzere yurtdışından inananlar da İmroz’a gelmişti.

Başepiskopos Aram, bu yıl İmroz’da gerçekleşen törenleri takip ettiğini ve Patrik Hazretleri’nin doğum yerindeki törenlerin coşkuyla kutlanmasından duyduğu memnuniyeti belirtti.

Patrik Bartholomeos Hazretleri, daha sonra dini konularda sohbet etti ve Patrik Genel Vekili’ni, Sumela Manastırı’nda Meryem Ana’nın Göğe Yükselişi Yortusu vesilesiyle gerçekleşecek törenlere davet etti. Başepiskopos Aram Ateşyan, Sumela’daki törenlerde bulunmaktan memnuniyet duyacağını belirtti.

Patrik Bartholomeos Hazretleri, tebrik ziyaretlerinden dolayı, ziyaretçilere teşekkür etti ve onlara geleneksel Paskalya yumurtaları hediye etti.

Ermeni Kilisesi, Surp Krikor Lusavoriç Yortusu’nu Kutladı

Ermeni Kilisesi, İman Atası Surp Krikor Lusavoriç'in, İsa Mesih'e olan imanı uğruna Khor Virab'a (Derin Kuyu) Atılışı...

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Papaz Aleksandır Çıkırık, Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

Edirne'de geçen yıl 17 Mart'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi papazı Aleksandır Çıkırık, ölümünün...

Şiddetli Yağış ve Sel, 6 Binden Fazla Yerinden Edilmiş Aileyi Etkiledi

Yemen'in orta kesimlerindeki Marib şehrinde şiddetli yağış ve selden 6 bin yerinden edilmiş ailenin etkilendiği duyuruldu. Yemen hükümetine...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi