26 Nisan 2024 Cuma

Rusya’da İlk Kez İşaret Diliyle Ayin Yapıldı

Rusya’nın başkenti Moskova’nın Novoskosino bölgesindeki Vseh Svyatıh Kilisesi’nde ilk kez işaret diliyle Rus Ortodoks Kilisesi Patriği Patrik Kirill yönettiği bir ayin gerçekleştirildi. Rusya’da bir ilkin gerçekleştiği ayine yüzlerce kişi katıldı.

Tüm Rusya Patriği Kirill, 25 Eylül’de daha önce benzeri yapılmamış olan işitme engelliler için özel bir ibadet programı düzenledi. Söz konusu özel ibadet programına ülkenin her yerinden gelen Ortodoks topluluklarının temsilcileri de katıldı.

Patrikhane’nin basın servisinden alınan bilgilere göre, işitme engelliler için özel olarak düzenlenen bu ibadet, Rus Azizlerinin şehri olarak da bilinen Novoskosino şehrindeki Vseh Svyatıh (All Saints) Kilisesi’nde düzenlendi. İbadet öncesi diğer kiliselerin temsilcileriyle konuşan Patrik Kirill, “Engelli insanların kendilerini hiçbir şekilde kısıtlanmış hissetmemeleri için elimizden geleni yapmalıyız’’ dedi.

‘’Sağlık açısından bazı engellere sahip kardeşlerimize özel olarak dikkat etmeliyiz. Her biri kilisemizin üyesidir ve bizler üyelerimizin kendilerini engelli hissetmemeleri için elimizden gelen her şeyi yapmakla yükümlüyüz’’ diyerek tüm kilise temsilcilerine seslendi.

Patrik Kirill, Ortodoks Kilisesi genelinde işitme ve görme engelli insanlara özel programlar düzenlediklerini, engelliler ile özel olarak ilgilenen Tanrı’nın sözünü paylaşmak için çeşitli programlar yürüten 47 topluluğumuz bulunduğunu belirtti. “Engelli insanlarla yakından ilgilenip onlara hizmet veren, böylesi zor bir işi başaran kilise yetkililerine kalpten teşekkür ederim. Onların bu zorlu görevi başarmaları ruhsal bir cesaret, sevgi ve sabır gerektiriyor” dedi.

İşaret dilinde yapılan ayine, Ortodoks Kilise temsilcileri de dahil olmak üzere 600’e yakın kişi katılımda bulundu.

Synodal Bölümünden alınan bilgilere göre, imanlılardan oluşan engelli toplulukların sayısı her yıl artıyor. 2013-2016 yılları arasında 17 topluluk daha oluştuğu belirtildi. Günümüzde Rus işaret dilini çeşitli seviyelerde  bilen 33 rahip ve 7 diyakon bulunuyor. Ortodoks Kiliselerinde genellikle engelli insanlar için işaret dilini bilen çevirmenler bulunuyor.

Dünya İşitme Engelliler Günü 25 Eylül’de kutlanırken Rusya’daki İşitme Engelliler Derneği 90’ıncı yıldönümü kutladı.(Olga Daşcinscaia)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi