26 Nisan 2024 Cuma

Ukrayna Ortodoks Kilisesi’nden Mültecilere 12 Ton Erzak

Ukrayna Ortodoks Kilisesi Avdiivka’dan kaçıp Donbass’a sığınan mültecilere 12 ton erzak gönderdi.

Ukrayna Ortodoks Kilisesi Moskova Patrikhanesine bağlı Rivne Piskoposluğu, Ukrayna Ortodoks Kilisesi Avdiivka’ dan Donbass’a sığınan ve şuan Holy Mountains Lavra’da yaşayan mültecilere Rivne bölgesinden 12 tona aşkın erzak kargosu gönderdi.

Rivne bölgesindeki Ortodoks Kilisesi papazlarının büyük oruç döneminde mülteciler için yapmış oldukları yardım çağrısı karşısında yerel halk ellerinde bulunan yağ, konserve, tahıl ve et ürünlerini kiliseye getirdiler. Kilisenin hazırladığı gıdaların yanına halkın getirdikleri de eklenince elde edilen erzaklar tahmin edilenden çok daha fazla oldu.

Episkoposluk raporlarına göre, Holy Mountains Lavra Manastırı çoğu Avdiivka bölgesinden olan yaklaşık bin mülteciye ev sahipliği yapıyor.

Yerel polis, Donbass halkının durumunun gün geçtikçe kötüleştiğini söylüyor.

Doğu Ukrayna Krizi, Rusya destekli Novorossiya Federal Devleti ile Ukrayna Silahlı Kuvvetleri arasında 6 Nisan 2014’ten beri Ukrayna’nın Donbass bölgesinde sürüyor.

Özellikle son dönemde Avdiivka kenti çatışmaların odağındaydı. Avdiivka Avrupa’nın en büyük kömür fabrikalarından birine ev sahipliği yapmanın yanı sıra silah teslimatının yapıldığı kilit bölgelerden. Savaştan önce Avdiivka’da 35 bin kişi yaşarken, nüfusun çoğu bölgeyi terk etmek zorunda kaldı.(Olga Daşcinscaia)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi