27 Nisan 2024 Cumartesi

Yaşam‘ı Seçtiği İçin Mutlu

Takma adı Lady Bee olan Kenyalı Gospel Şarkıcısı Bernice Ndubu, geçmişte yaşadığı zorlu zamanlarını Alman Hristiyan haber ajansı Livenet’e henüz öğrenciyken hamile kaldığını, ailesinin maddi durumu ve toplum baskısının onu kürtaja zorladığını anlattı. Daha sonra genç kadın gerçek yaşamı nasıl seçtiğine değindi.

Şimdi üniversiteye giden bir kızı olan Lady Bee, kürtaj olması konusundaki baskılara direndi ve bebeğini dünyaya getirdiği dönemler çok genç olan şarkıcı eğitimini ona bakabilmek için yarıda kesmek zorunda kaldı.

Hayatının o dönemlerinde dışlandı ve yalnız bırakıldı. Tek başına mücadele etme savaşı verirken teselliyi başka yerlerde aramaya başladığı ve sonuç olarak alkol ve uyuşturucu bağımlısı olduğunu belirtti.

Kaos içinde geçen yaşamı, Tanrı’yla karşılaşıp Hristiyan olduğu an değişti.

Bee, “Bu kararı kendimi yok etmeye başladığımı anladığım zaman verdim. İçimden bir ses Tanrı’nın Krallığında her şeyin daha iyi olacağını söyleyip duruyordu. Bugün geriye dönüp baktığımda, yaşadığım onca zorluğa ragmen kürtaja izin vermediği için şükrediyorum” diyor ve sözlerine şöyle devam ediyor:

“Tanrı’nın her gün için yeni bir planı olduğunu biliyorum. Kızımın babası, kızım birinci sınıfa başladığında öldü. Tanrı beni, bizi taşıdı. O zamana kadar Tanrı’nın öksüzlerin Babası olduğunu bilmiyordum, Prensesim artık bir Üniversite öğrencisi.  Şükürler olsun!”

Lady Bee zor zamanlardan geçenlere şöyle sesleniyor:

“Belki yaşamınızda olup biten şeyler yüzünden vazgeçmek üzeresiniz, hayatınızın bir anlamı yok gibi görünüyor olabilir. Ama unutmayın, Tanrı’nın yolları bizimkilerden farklı. Umudunuzu yitirmediğiniz, vazgeçmediğiniz sürece Tanrı ile bambaşka deneyimler yaşamaya hazır olun. O kendi yüceliği için sizin yollarınızı hazırlayacak.”(Zülal A.)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi