7 Mayıs 2024 Salı

Halep Saldırılarında Ölenler İçin Kilise Çanları Çalınıyor

Dünyadaki yüzlerce kilise Halep’te ölen ve yaralananların anısına kilise çanlarını çalıyor. Helsinki’de bulunan Kalliyo Kilisesi’nde başlayan bu çağrıya yaklaşık 800 kilise cevap verdi. Kiliseler günün belirli saatlerinde kilise çanlarını Halep kurbanları anısına çalıyor.

Helsinki’de bulunan Kallio kilisesi iki haftadır, Halep’de ölen ve yaralananların anısına kilise çanlarını çalıyor. Dünyanın dört bir yanından birçok kilise de bu etkinliğe katılmayı planlıyor. Kallio Kilisesi, Ekim ayının yarısından itibaren çanlarını belli saatlerde Halep kurbanları anısına çalıyor.

Kallio kilisesi  rahibi Teemu Laayasalo, diğer Finlandiya kiliselerinin de aynı şekilde Halep’de hayatını kaybeden insanlar için çan çalmaları konusunda çağrıda bulundu. Geçen Pazar Norveç rahipleri de Kallio gibi Suriye’deki savaş mağdurları anısına çan çalınması için ülkenin tüm kiliselerine bilgi verdiler.

Teemu Laayasalo, kilisemizin çanları sadece hayatını kaybedenler için değil Suriye’deki diğer insanlar için de çalıyor” dedi.

Teemu’nun yapmış olduğu çağrı sayesinde yakında yurt dışında da birçok kilisenin çanları Suriye’deki insanlar için çalmaya başlayacak. Dünya çapında yaklaşık 800 kilise bu çağrıya cevap verip ölenleri anacağını duyurdu.

Kallio kilise rahibi, “Herkesin kişisel görüşü apaçık ortadır, fakat bizler sadece belli başlı durumlarda dünya politikasının çok karmaşık olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

Rahip Laayasalo, UNICEF’in bir tespitini öne sürdü. Tespitlerine göre Halep’teki çocukların yaşadıklarının ağırlığı 2. Dünya savaşındaki insanların yaşadıklarıyla eşdeğerdir. RIA News’den alınan bilgilere göre, UNICEF Ağustos ayında Halep’de yaşayan yüz bin çocuğun yaşadığı kabusu “Sona erdirin!” çağrısında bulunmuştu.(Olga Daşcinscaia)

Episkopos Dahdal Arsuz’da ve Mersin’de Ayinlere Katıldı

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile Türkiye’ye gelen Episkopos Arsenios Dahdal, Paskalya öncesindeki...

Beyoğlu Surp Yerrortutyun Kilisesi’nde Kutsal Sunu Ayini

Lusavoriç Korosu'nun 95. yılı Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Beyoğlu Surp Yerrortutyun Kilisesi'ndeki Surp Badarak'a (Kutsal Sunu...

Aziz Corç’un İsim Bayramı İskenderun’da Ayinle Kutlandı

Hristiyanlığın simge isimlerinden Aziz Corç’un İsim Bayramı dolayısıyla, İskenderun Aziz Corç (Mar Circos) Rum Ortodoks Kilisesi'nde özel...

Mersin Rum Ortodoks Kilisesi’nde Matem Haftası ve Paskalya Kutlamaları

Kutsal Ortodoks Kiliseleri'nde 2024 yılı Paskalya orucunun son haftası olan Matem Haftası 28 Nisan pazar akşamı başladı,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi