29 Nisan 2024 Pazartesi

Filipinlerde Dehşet Saçtılar

Filipinler’de IŞİD bağlantılı örgütün Marawi kentinde başlattığı saldırı sonrası toplam 21 kişi öldü. IŞİD’le bağlantılı örgüt, bir kilise basıp rahip ile 10 kişiyi rehin aldı.

Hürriyet’te yer alan habere göre, Başrahip Socrates Villegas, teröristlerin rehineleri öldürmekle tehdit ettiğini söylerken hükümetin rehinelerin güvenliğini öncelik haline getirmesi gerektiğini belirtti.

Rahip ve cemaati zorla silah zoruyla kiliseye sokan saldırganın hükümet güçlerinin çekilmemesi halinde herkesi öldüreceğini söylediği aktarılıyor. Sosyal medyada Marawi’den paylaşılan fotoğraflardan, silahlı askerlerin yolları kestiği ve kimlik kontrolü yaptığı görülüyor.

Savunma Bakanı Delfin Lorenzana dün militanların bir hastane ile bir hapishaneyi işgal ettiğini, aralarında bir kilisenin de bulunduğu çok sayıda binayı ateşe verdiklerini duyurmuştu.

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte’nin, ülkenin güneyindeki Mindanao eyaletinde sıkıyönetim ilan ettiği bildirildi. Devlet Başkanlığı Sözcüsü Ernesto Abella, Duterte’nin, resmi ziyaret için bulunduğu Rusya’nın başkenti Moskova’da basına yaptığı açıklamada, Mindanao eyaletine bağlı Marawi şehrinde “kalkışma çıktığı gerekçesiyle” anayasanın kendisine verdiği yetkiyle eyalette 60 günlük sıkıyönetim ilan ettiğini duyurdu.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi