29 Nisan 2024 Pazartesi

Papa Françesko, Venezuala’daki Siyasi Kriz ve Filipinler’deki Terör Saldırısı İçin Dua Etti

Papa Françesko, Venezuela’daki siyasi krizin aşılması için tüm vatandaşların haklarına saygılı, adil ve barışçıl bir çözüm bulunması gerektiğini söyledi. Ayrıca, Filipinler’deki terör saldırısı için dua etmeyi de ihmal etmedi.

Papa Françesko, ‘Dünya Gençlik Günü’ programı kapsamında Latin Amerika ülkesi Panama’nın başkenti Panama’da yüz binlerce kişinin iştirak ettiği bir ayin yönetti. Papa Françesko, ayinin sonunda Venezuela’daki siyasi kriz için dua etti. 

Papa Françesko, “Venezuela vahim bir durumla karşı karşıya. Tanrı’dan krizi aşmak için tüm vatandaşların haklarına saygılı, adil ve barışçıl bir çözüm bulunması için yardım etmesini istiyorum.” duasında bulundu. 

Genç Katoliklere hitabı sırasında Filipinler’de 20 kişinin hayatını kaybettiği ve 81 kişinin yaralandığı kilise saldırısını da kınayan Papa Françesko, olayı terör saldırısı olarak tanımladı. 

Ayrıca saldırıyı üstlenenlerin kalplerini yumuşatması için dua eden Papa Françesko, “Tanrım, saldırıyı düzenleyenlerin kalplerini yumuşat” ifadelerini kullandı. (en) 

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi