29 Nisan 2024 Pazartesi

‘Donne Chiesa Mondo’ Dergisinin Kadın Çalışanları ‘Erkek Kontrolü’ Gerekçesiyle İstifa Etti

Vatikan tarafından yayınlanan ‘Donne Chiesa Mondo’ (Kadınlar Kilise Dünya) dergisinin tüm kadın çalışanları, baş editörünün kendilerini kısıtlaması ve doğrudan ‘erkek kontrolü’ altında bırakmasını gerekçe göstererek istifa etti.

Vatikan’ın resmi yayın organı L’Osservatore Romano’nun eki olan aylık kadın dergisi, rahibelerin rahipler tarafından cinsel taciz edilmeleri ve piskoposlar tarafından ücretsiz hizmetçi olarak kullanılmaları gibi ses getiren haberler yayınlıyordu.

Derginin editörü Lucettta Scaraffia ve 11 kadın çalışanı, ‘taciz edilen rahibeler’ makalesinin ardından kısıtlamaların yoğunlaştığını belirterek istifa etti.

Lucetta Scaraffia, istifa gerekçeleri hakkında Papa Françesko’ya bir açık mektup yazdı. Scaraffia mektubunda, 11 kadının “sessizliğe indirgenmiş” olduklarını hissettiğini ve “doğrudan erkek kontrolünde, yukarıdan alınan kararlarla kısıtlandıkları” ifade etti.

L’Osservatore Romano’nun editörü Andrea Monda ise iddiaları yalanlayarak dergi ekibinin editöryal özgürlüğe sahip olduğunu savundu.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi