28 Nisan 2024 Pazar

Baptist Pastör, ‘’Irk Duyarsızlığı’’ İncil’in Önemsenmediğini Söyledi

“Beyaz Hristiyanlar Müjdeyi Önemsemiyor”

Yaklaşık %75 oranında Afro – Amerikan nüfusa sahip kentte konuşma yapan J.D.Greear, ırksal olarak duyarsız olan beyaz hristiyanların müjdeyi dikkate almadığını söyledi.

Kuzey Carolina 6. Cadde Baptist Kilisesi’de pastör olan Greear, ‘’ Bu kiliseye, Batı kilisesinin korkunç bir ırkçılık geçmişine sahip olduğunu söylememe gerek yok. Bunun olmasının tek bir nedeni var: Hristiyanlar müjdenin temasını kaybetti.’’dedi.

Greear,’’Müjde bize yalnızca bir insan türünün olduğunu öğretiyor: İnsan. Hepimiz aynı problemi yaşadık: Günah.’’ sözleriyle devam etti.

40 dakikalık vaazında Greear, İsa Mesih’in fırsat eşitliği sağlayan bir kurtarıcı olduğunu vaaz etti. ‘’Mesih’te aynı armağana sahibiz ve aynı onuru hak ediyoruz.’’dedi.

‘’ İsa Mesih, beyaz veya siyah bir adam; Yahudi veya öteki uluslardan biri olarak diriltilmedi. İnsanlığın efendisi olarak diriltildi’’ sözleriyle konuşmasını bitirdi. Greear, kendisini dinleyen yaklaşık 1000 kişilik bir kalabalığın alkışını aldı. (CHL)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi