29 Nisan 2024 Pazartesi

Hristiyanlıkla İlgili Broşür Dağıtan 73 Yaşındaki Adam Tutuklandı

Nepal’de yerel halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla tutuklanan 73 yaşındaki Cho Yusang, iki hafta tutuklu kaldı.

Çalışma vizesiyle ülkeye giriş yapan ve vizeyi kötüye kullanma suçlamasıyla tutuklanan Yusang, 1.300 ABD Doları (150 bin Nepal Rupisi) kefalet ödeyerek serbest bırakıldı.

Yusang’in, Gandaki Pradeş Eyaletindeki Kaski Bölgesi’nde broşür ve İncil dağıttığı iddia edildi.

Kaski Bölgesi Polis Ofisi sözcüsü, broşürlerini dağıtmayı suç olarak kabul etmekle ilgili olarak ‘bazı yabancıların iyi niyetli olmadıklarını’ iddia etti.

Tutuklamadan sonra, polis Yusang’ın odasına baskın düzenledi ve tüm İncillere ve Hristiyanlık içerikli kaynaklara el koydu.

Dinler arası ilişkiler üzerinde çalışan ve Nepal Hristiyan toplumunda lider olan Khanal, Yusang’ın hiçbir yasayı ihlal etmediğini vurguladı. Khanal Morning Star News’a verdiği demeçte, “Bu tamamen ayrımcılıktır. Odanızda İncil’in bulunması suç değildir. İncillerle beraber Yusang’ın kişisel eşyalarının toplanması suçtur. Herkes İncil’e sahip olabilir. Bu bir ilaç veya silah değildir. İncil taşımak bir suç değildir ve olmamalıdır” diye belirtti.

Yabancı müjdeciler için endişeli olan Nepalli kilise liderleri, Nepal’de müjdeyi duyururken yabancıların daha temkinli olmaları gerektiğini dile getirdi. (persecution.org)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi