29 Nisan 2024 Pazartesi

Almanya’da Anti-Semitizmin Yükselişi

İbadetten çıktığı sırada saldırıya uğrayan Haham, anti-semitizmin Almanya’da kontrolden çıktığını söyledi.

Haham Yehuda Teichtal, Batı Berlin’in Wilmersdorf semtinde çocuklarıyla beraber sinagogdan ayrıldığı sırada Suriyeli gençler tarafından saldırıya uğradı.
Olay yerine gelen polis ekipleri suçlulardan birini tutuklamayı başardı. Yetkililer daha sonra olayla ilgili soruşturma başlattı.
Saldırıdan sonra konuşan Haham Teichtal, aşırı sağcı grupların güç kazandığını ve anti-semit davranışların Avrupa toplumunda ciddi bir şekilde arttığını söyledi.

İsrail Ulusal Haberleri, ‘‘Maalesef Yahudilere yönelik saldırıları okul bahçelerinde de, Berlin sokaklarında da görmek mümkün.’’ açıklamasında bulundu. Haham Teichtal, Alman halkının çoğunluluğunun anti-semit tutumları bastırmaya kararlı olduğu konusunda umutlu olduğunu belirtti.
Haham, “Berlin’de çoğu insanın Yahudilere karşı bu saldırganlığı kabul etmediğini biliyorum. Onlar da Yahudilerin hakarete uğramadan, şiddete maruz kalmadan ve korkmadan Yahudiliği açıkça yaşayabilmelerini istiyor’’ dedi. “Saklanmayacağız, sevgi, hoşgörü, diyalog ve eğitim üzerine ilişkilerimizi inşa etmeye devam edeceğiz’’ diyerek sözlerine devam etti.
Geçen ay da, Almanya’nın Hamburg şehrinde benzer bir saldırı gerçekleşmişti.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi